Kakaokos på Haus Gabelåsen

De aller fleste har et forhold til kakao på tur, men hvem av rett i koppenvariantene er egentlig best?

Ungdomsgruppa til Kongsberg og Omegns Turistforening bestemte seg for å ta saken i egne hender og inviterte til kakaotest onsdag 25.oktober, 2017.

Tekst og foto: Eva K. Johnsen, Kongsberg og Omegn Turistforening. 

Eskild Mæhlum i ungstyret hadde vært innom en haug matbutikker og endte opp med tre gode kandidater som skulle blindtestes (med bind, eller i vårt tilfelle selvfølgelig lue for øyet).

Smaksløkene var nøytralisert og det lå en spent stemning i lufta. Hvem blir den store kakaovinneren?

Lokasjonen for testen ble endret i siste liten. Håkon Lund i testpanelet er nemlig ivrig (og flink) O-løper og grunnet et løp neste år kan han ikke ferdes i terrenget rundt Beckerkjøkkenet, hvor testen egentlig skulle finne sted. Vi, dvs. testpanelet bestående av totalt fem stk, tok derfor turen til idrettsparken isteden.

Herfra fulgte vi stien som går til venstre før hoppbakken oppover lia. Etter et par minutters gange tok vi til høyre og fulgte skilt mot Tangentjern. Oppe ved vannet fulgte vi stien litt bortover før det er skiltet opp til Haus Gabelåsen; stedet for testen.

Haus Gabelåsen er et flott utsiktpunkt over byen. Bystigutta og Kongsberg kommune har gjort en flott jobb med å tilrettelegge både stien på vei opp (med tau og merking) samt sette opp benker på toppen. Vi fyrte opp et lite bål, mens høstmørket sakte pakka inn byen og alle lysa under oss.

– Er vi klare? spurte Eskild.

Gjengen nikket ivrig. Samtlige hadde bært med seg termoser med varmt vann i sekken. Mens kakaopulveret ble blandet ut av Eskild tok de resterende fire og dro lua langt ned i øya. Det er tross alt en ganske seriøs test, så null juks aksepteres.

Denne lukter godt og ganske søtt, sier Håkon. Samtlige nikker.

Fin farge også, tilføyer Kristin.

Smaken derimot var det litt å utsette på..

Denne er faktisk ikke god med krem engang, sier en skuffet Håkon.

Noen velger å helle kakaoen ut. At testens første kakao skulle føre til så sterke reaksjoner var ikke forventet, men alt kan med andre ord skje i en kakaotest.

De to neste kakaoene var hakket bedre, men det kan også ha noe å gjøre med at det ble servert kanelgifflar til.. Usikkert. Er deltagerne sponset av gifflar, eller er det strategisk smøring fra en av kakaoprodusentene? Det velger vi å ikke kommentere.

Deltagerne konkluderte uansett etter endt test med at det var et overraskende stort sprik i kvaliteten på de tre ulike kakao-variantene og det var ingen tvil om hvem som gikk seirende ut.

 

Vinneren velger vi å ikke avsløre her. Testen i sin helhet kan du nemlig lese i neste nummer av «Sti og Spor», medlemsbladet til Kongsberg og Omegns Turistforening. Bladet kommer ut i februar. Og fortvil ikke – er  du ikke medlem kan du stikke innom kontoret i Hyttegata 3 og få en kopi der.

Etterhvert var det bare glør igjen av bålet, så da var det på tide å tenne hodelyktene og vende snuta hjemover igjen. Magen skvulpa lett på vei nedover, som den skal etter heftige mengder kakao. En rimelig bra onsdagskveld! Kveldstur med bålfyring og kakao på Haus Gabelåsen er absolutt noe vi kan anbefale! Turen opp til toppen tar rundt en halvtime.

3600.no

Se alle innlegg