K-kaffebar – drevet med samfunnsansvar, hjerte og sjel

Innehaver av Kafe-K på Kongsberg stasjon, Lizzie Hagen. Foto: Torbjørn Haugen

K-Kaffebar heter plassen og eieren Lizzie Hagen har drevet den med både hjerte og sjel siden juni, 2017.

– Jeg ville skape en møteplass, et samlingspunkt, hvor folk ville komme naturlig av seg selv fordi de trivdes her, og jeg synes jeg har fått det til, forteller Lizzie entusiastisk.

Drømmen var å være sin egen sjef og ha friheten til å skape sin egen hverdag.

– Det har jeg fått til, på godt og vondt, ler hun.

Les også: Her har hun lagt ned sjelen sin. 

For det er tøft å flytte til en by man ikke har røtter i og starte for seg selv, og det har vært nok av utfordringer, innrømmer hun.

– Heldigvis har jeg alltid vært veldig sosial, smiler hun.

Lizzie har skapt et personlig sted med atmosfære i den gamle stasjonsbygningen. Foto: Anniken Tangerud

K-Kaffebar har mange stamgjester. I alle aldre. Til alle tidspunkter.

– Det liker jeg veldig godt. Selv barna kommer innom bare for å si hei eller sitte her etter skolen før de blir henta.

«Bakt med kjærlighet»

Kakeutvalget er hjemmelaget og noe av sjarmen med dette stedet.

– Det er skikkelige saker vi selger. Og så har vi den beste kaffen i byen da!

Samfunnsansvar

Silvia Skårvik, tiltaksansvarlig for AFT (se link om AFT) hos ASVO-Kongsberg, roser Lizzie for måten hun tar imot mennesker for praksisutprøving.

– Hun tar det samfunnsansvaret og er veldig fin å samarbeide med, skryter hun.

– Lizzie er virkelig en person som bryr seg om byen. Hun er tilgjengelig, flink til å følge opp og til å se sine ansatte og la de prøve seg på forskjellige ting, se de ressursene som bor inne i dem.

Trygge rammer

Lizzie setter også stor pris på samarbeidet med ASVO-Kongsberg.

– De viser at de bryr seg og har fokus på de viktige tingene. De følger opp og har en åpen dialog. I rollen som arbeidsgiver gir de meg trygghet og drahjelp.

– ASVO gir samtidig så trygge rammer at det er mulig. Det er nok nøkkelen bak mye av suksessen, understreker Lizzie.

Et levende lokale

Etter tre år er Lizzie fornøyd med atmosfæren hun har klart å skape.

– Det er et dynamisk lokale. Her finner du retromøbler, god mat og drikke og kunst fra både lokale kunstnere og barnehager som jeg skifter ut med jevne mellomrom. Alle finner gjerne sin favorittplass når de er innom.

– Jeg har nok ideer til å holde på i ti år til, minst, ler hun.

Et av høydepunktene hittil var da hun arrangerte en søndagsbrunch med ti jazzartister fra Musikklinja på Kongsberg videregående skole.

– Det var stinn brakke! Kjempehyggelig og et super vellykket arrangement. Det skal vi nok ha flere av utover høsten, røper hun.

Åpen og raus

Hos K-Kaffebar er det lov å stikke innom bare for å lese en bok. Foto: Anniken Tangerud

Tar du en tur innom K-kaffebar merker du fort at det er et litt annet tempo på ting. Og da snakker vi ikke om serveringen.

– Det er en unik atmosfære her. Her får alle en sjanse, fra alle leire. Her er alle like velkomne og det skal være rom for alle, understreker Lizzie varmt.

Lizzie driver heller ikke kafé for å bli millionær.

– Jeg er veldig opptatt av at servicen skal være mer enn vanlig. Det er en del av jobben vår. Her skal vi hilse på folk, huske folk, være hyggelig og personlig. Vi må ikke glemme hvor viktig det er å se mennesker.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg