Jubler over tilskudd

Foto: Kongsberg International School

– Dette var en veldig gledelig nyhet å få rett før jul!

Rett før jul fikk Kongsberg International School (KIS) gladnyheten om at de hadde fått bevilget 16.740 kroner av Utdanningsdirektoratet til en skoletur denne våren.

Turen vil gå til å besøke minnesteder, og Hilde Bakken, Head of MYP ved KIS, forteller at skolen og elevene veldig fornøyde med å med å ha fått midlene og samtidig fått godkjent det pedagogiske opplegget for turen.

– Vi skal reise til Balkan, og elevene skal lære om de dramatiske hendelsene som har utspilt seg i dette geografisk interessante området, fra skuddene i Sarajevo og første verdenskrig, gjennom den andre verdenskrigens antisemittisme, hat og fremmedgjøring til krigen og folkemordet i Srebrenica på 1990-tallet, forklarer Hilde engasjert.

Målet med turen er at elevene skal sitte igjen med en dyp kunnskap om prosessene som førte til konflikt, fremmedgjøring og gruppetenkning på Balkan, og ikke minst om arbeidet med å løse konflikter og skape forsoning i verden

– Det vil være et fokus på menneskerettigheter, menneskeverd og demokrati og elevene vil få en innføring i hvordan NATO og FN jobber, forteller hun og fortsetter:

– Det å reise til stedene, møte mennesker og besøke organisasjonene gir en unik mulighet til å øke forståelsen, og vil bli noe elevene husker godt og har referanser til for resten av livet. Vi gleder oss veldig! avslutter hun varmt.

 

3600.no

Se alle innlegg