Jubeldag for Kongsgårdmoen Barne- og Ungdomsteater

Foto: Morten Edh

Markerte en ny sesong med skikkelig gladsak.

Ved vårens utdeling av gavemidler i mai var Kongsgårdmoen Barne- og Ungdomsteater så heldige å få tildelt hele 260.000 kroner fra DNB Stiftelsen.

Pengene skal gå til innkjøp av trådløse mikrofoner og noe lysutstyr. Men siden de da allerede hadde avsluttet teatersesongen da de fikk den glade nyheten, valgte de å vente med å markere midlene til de startet opp igjen etter sommerferien.

Tirsdag 4. september, 2018, hadde de sin første øving og Oyvind Aasen, sier det er fantastisk å kunne ønske skuespillerne velkommen til en ny sesong med denne nyheten.

– Mikrofoner har alltid vært utfordrende å få tak i, og ikke minst er det vanskelig å få tilstrekkelig med tid til å øve med mikrofoner. Derfor er det svært gledelig at vi nå kan få kjøpe inn våre egne mikrofoner slik at dette ikke blir en usikkerhetsfaktor før forestillinger, forteller Oyvind til 3600.no.

I søknaden hadde de også beskrevet behovet for lys slik at de kan designe lys som er tilpasset deres behov.

– Vi vil fortsette det gode samarbeidet vi har med Kongsberg Lyd&Lys Systemer, men vil nå ha mer forutsigbarhet på utstyr som er kritisk for oss, forklarer han.

Fortsettelse følger under bildet
Marit Norendal og Oyvind Aasen sammen med teatergruppa i kveld. Foto: Morten Edh

Da Marit Norendal i mai ringte opp instruktøren for å videreformidle det glade budskapet, ble Oyvind svært så følelsesladd.

Marit Norendal tok turen til Kongsgårdmoen Skole for å feire midlene. Foto: Oyvind Aasen

– Jeg ble utrolig glad og informerte de andre i styret. Dette ble som julaften, bursdag, og 17-mai på én gang! forteller han entusiastisk og stolt.

– Det er så utrolig flott å tenke på hvor mye det betyr for alle de som er med som skuespillere. Dette er et løft for frivillig arbeid, og jeg håper det smitter over til andre som driver frivillig på samme måte.

– De skuespillerne som har vært med fra før vet hvordan det er å bruke mikrofon. Jeg regner med at alle gleder seg veldig til å ta i bruk de nye mikrofonene, og det er nok ekstra stas å vite at disse er våre.

– Vanligvis er nye skuespillere skeptiske til mikrofoner i starten. Derfor er det en stor fordel at vi nå kan bruke litt tid på å bli vant til å høre oss selv fra «utsiden» i god tid før publikum kommer og ser på.

Saken fortsetter etter bildet
En engasjert gjeng. Foto: Oyvind Aasen

Skaper et bedre nærmiljø

Sparebankstiftelsen DNB har siden 2002 videreført sparebanktradisjonen med å gi bidrag til allmennyttige formål. Tradisjonen har vært spesiell sterk her i Kongsberg og banksjef i DNB, Marit Norendal, er stolt av å kunne gi disse midler til barn og unge lokalt.

– Vi har fulgt Kongsgårdmoen Barne- og Ungdomsteater en stund nå og sett at de virkelig har lykkes med det de gjør. De har et sterkt og flott engasjement både blant de unge og foreldrene, forteller Marit engasjert.

– Siden midlene her vil gå til lyd – og lysutstyr, er det en investering som vil vare i flere år og komme veldig mange til gode.

Å kunne støtte nærmiljøer litt utenfor bykjernen, skaper helt klart flere muligheter og et større kulturtilbud for barn og unge der de vokser opp.

– Det er viktig å kunne bygge oppunder et supplerende kulturtilbud som Kongsgårdmoen Barne- og Ungdomsteater representerer. Det gir tilbud til de som ikke nødvendigvis er interessert i idrett.

Selv synes Norendal det var stor stas å kunne overrekke den glade nyheten i mai.

– Det var kjempemoro og det er en sann glede å feire dette i kveld, avslutter hun.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg