Navn: Jonas Botner Nilsen
Alder: 18 år
Driver med: Frivillig på EnergiMølla siden 2012

– Til dere som har tenkt tanken på å melde dere som frivillige på EnergiMølla; – Bare gjør det!

Midt i Kongsberg sentrum finner vi kulturhuset og forsamlingspunktet EnergiMølla. For å ha et slikt tilbud her i byen er vi avhengige av ildsjeler som stiller frivillig opp for å holde hjulene i gang. Vi tok derfor en prat med en av dem.

Hvorfor valgte du å bli frivillig?

– Det at jeg ble frivillig på EnergiMølla er ganske så tilfeldig. I 2012 var det var en konsert jeg ikke var gammel nok til å komme inn på. Så en smart løsning var da å melde seg opp som frivillig, slik at jeg kunne få med meg konserten, forteller Jonas Botner Nilsen.

– Etter dette har det blitt til at jeg har stilt opp med jevne mellomrom. Det har vært noe roligere nå i det siste, men i perioder har det nesten vært hver helg. Om man er frivillig kan man stille opp så lite eller så mye man ønsker.

Mølla
Hvilke arbeidsoppgaver er det de frivillige må bidra med? – Alt mulig! Det er svært varierte oppgaver. Alt fra å stå i døra, garderoben, samle inn glass, rydde, passe på fulle folk – til å ordne med musikkutstyr. Vi varter opp artister, lager mat til dem, ordner med drikke og andre praktiske ting. Vi står også selvfølgelig i baren. Det veldig fint å være sammen med alle her, jeg setter utrolig pris på å møte så mange nye flotte mennesker. I tillegg får man gratis inngang på konsertene om man er frivillig minst en gang i måneden.

Har du et spesielt minne fra tiden du har tilbragt her på Mølla?
– Det må være første dagen min. Da jeg var med og bar lydutstyr fra klokken 08.00 om morgenen, og husker jeg tenkte:  «hva er det jeg har sagt ja til å være med på?», smiler Jonas.
– Men det glemmer man helt når man er i et så positivt miljø, med så god stemning!

Hva tror du EnergiMølla betyr for lokalsamfunnet?
– Det betyr mye for kulturen i Kongsberg. Det er alle typer arrangementer, fra quiz til konserter. Her er det også en del hardere musikk som kanskje ikke alle andre steder kan tilby. Det er et generelt godt tilbud!

Om du skulle sagt noe til dem som går og tenker på å melde seg som frivillig på EnergiMølla – hva skulle det vært?
– Det er ikke noe skummelt! Man får god veiledning, slik at man kommer godt inn i det. De oppgavene som kan oppfattes som litt kjedelig blir tatt igjen med stemning i et fantastisk bra miljø!
– Bare gjør det! sier Jonas Botner Nilsen.

I 2017 feirer EnergiMølla 15 år, og i den anledning har reklamebyrået Akari AS laget denne jubileumsfilmen:

 

3600.no

Se alle innlegg