– Ja, jeg er jo litt stolt.

Magnus Waal Halvorsen (20) fra Kongsberg Entrepenør AS ble årets lærling i 2016.

Les også: Trygve og Knut har skapt 70 arbeidsplasser på 12 år!

Til daglig sitter han bak skolebenken til Fagskolen ved Krona, men i helgen måtte han ta turen til Storefjell for å ta imot heder og ære og en pengepremie på 10.000 kroner.

Jeg har ikke helt tenkt på hva jeg skal bruke pengene på ennå, forteller den jordnære 20-åringen til 3600.no og smiler.

Men det skal gå til noe fornuftig, legger han til.

Allerede som ung visste den dyktige 20-åringen fra Komnes, hva han ville drive med. Magnus forteller han alltid har hatt interesse for anleggsbransjen, så etter videregående falt det seg naturlig å søke seg til en lærlingplass innen akkurat det feltet.

Det var Kongsberg Entrepenør han fikk plassen hos og de to årene som lærling der, har vært både interessante og lærerike for 20-åringen.

Det er jobben som utføres som gjør at jeg liker denne bransjen så godt. Spesielt utstikking med GPS og VA-grøfting, syntes jeg er gøy, forteller han.

Jeg har lært så mye og dette er kunnskap jeg alltid vil ha med meg, legger han til.

Lidenskapen og den faglige interessen Magnus har, viste seg å være gull verdt, både for Magnus og selskapet han jobbet for.

Ydmyk vinner.

Lørdag 18. mars fikk nemlig Halvorsen utdelt den gjeveste prisen som går an å oppdrive blant lærlinger i bransjen hans: Årets Lærling.

Prisen ble delt ut av Opplæringskontoret for anleggs- og bergverksfag (OPAK) og de viste til hans unike forståelse og modenhet for faget, hans svært imponerende fagprøve og de gode skussmålene fra arbeidsgiveren som anslagsgivende for at nettopp han stakk av med seieren.

Magnus på sin side, syntes det var moro å nå helt opp blant de mange gode kandidatene.

Jeg er jo litt stolt, forteller han.

Det var jo stas. Det er ikke hver dag noe slikt skjer, så jeg er fornøyd.

En av de beste lærlingene noensinne.

Det var første gang Kongsberg Entrepenør AS noensinne har levert inn en nominasjon til OKAB, så det å vinne hele greia, er ganske nytt for gutta som driver den suksessfulle bedriften.

Vi er veldig stolte av en slik anerkjennelse, forteller daglig leder Trygve Løvås.

Han har vært en av de aller flinkeste lærlingene vi noensinne har hatt, så vi var nesten nødt til å nominere han.

Ikke bare er han ryddig, pliktoppfyllende, faglig veldig sterk og strukturert, men han er en ordentlig kar på alle måter, forklarer han stolt.

Nå om dagen fullfører Magnus en 2-årig utdannelse på Kongsberg Tekniske Fagskole, men Kongsberg Entrepenør slipper han nok ikke så lett.

Han får ikke lov til å skrive en kontrakt med noen andre når han er ferdig, ler Trygve.

Fra prisutdelingen. Foto: mobil, Løvås privat

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg