Jippi. Energimøllas barnelørdager er tilbake!

EnergiMølla er stolte og glade for å igjen kunne presentere de kjente og kjære Barnelørdagene i programmet.

Tekst: Energimølla 

I samarbeid med Barnelørdag-general Block Watne og Fontenehuset i Kongsberg er det planlagt fem lørdager, den første i desember 2017 og den femte i mai 2018.

Fontenehuset stiller med medlemmer som hjelper til med avvikling og dermed får verdifull arbeidstrening og til gjengjeldt går alle billettinntekter uavkortet til Fontenehuset.

Block Watne stiller med snekkerkunnskaper og planker der det trengs og er ellers hovedsponsor for barne-arrangementene.

EnergiMøllas barnelørdager består av både pakkeverksted, dukketeater og musikalske innslag. På den siste Barnelørdagen før sommeren kommer selveste Trond med Hammer´n, kjent fra NRK Super og Barne TV med sitt superpopulære snekkerverksted.

Alle Barnelørdagene på EnergiMølla passer for barn og barnefamiler med barn fra ca. 3 år og oppover, og baserer seg i stor grad på interaktivitet og samspill med barna.

– Vi gleder oss enormt til å kunne sette i gang med barnelørdagene våre igjen, og gleder oss minst like mye til å ønske alle barna velkommne! forteller Nina Kleven i pressemeldingen.

9. Desember klokken 11:00- 13:00 arrangerer vi pakkeverksted for barn. Her kan barna ta med seg leker og ting de ikke bruker lenger eller kanskje har for mye av og pakke dem inn til noen som blir ekstra glade for å få dem. Både nye og brukte leker/ting er velkommne så lenge de er hele og rene. Vi stiller med saks, papir, til/fra lapper og bånd – og Norsk Folkehjelp sørger for at gavene blir distribuert til noen som ikke har så mye fra før. I år vil det si Kongsberg Norsksenter og Dikemark Flytningmottak.

Det var mange barn som hadde noe å gi bort i fjor, og vi håper at like mange stiller opp i år. På pakkeverkstedet er det gratis inngang for både barn og voksne og arrangeres av EnergiMølla, Glogerakademiet, Block Watne, Fontenehuset Kongsberg og Norsk Folkehjelp.

Pressebilde

10. februar kommer dukkespiller, regissør og dukkemaker Knut Alfsen og gruppen Levende Dukker med stykket ”Alle gode ting er tre”. Stykket handler om en gammel dukkemaker og treskjærer som ønsker sterkt at han hadde hatt en sønn. Så sterkt er dette ønsket, at dukken han holder på å lage blir levende. Vi får høre tre fortellinger, alle spilt med dukker laget av tre.

Pressebilde

17. mars kommer Kenneth Ekornes med forestillingen ”Ekornes i 100” . Kenneth har mer enn 100 ulike perkusjonsinstrumenter og viser frem mange av dem under konserten. Han forteller også historier om instrumentene og landene de kommer fra som for eksempel Brasil, Afrika, Kina og India.

«Jeg ønsker barn og voksne velkommen til min artige solokonsert , Ekornes i 100. Det blir masse rytmer og morsomme instrumenter som jeg har samlet på mine reiser rundt om i verden. Publikum får delta med bevegelse, sang og trommer…..Ta med barn, lekekamerater, søskenbarn, tantebarn, søsken og naboer og kom kom!!!!» Hilsen Kenneth

Pressebilde

14. April kommer den sjarmerende trioen SMÅTING. Trioen består av Ingrid Nåvik Grønlund på vokal/sang, André Kassen på saxofon og Erik Damberg på gitar. De spiller og synger egne låter.  Denne forestillingen handler om små ting som barn kan være opptatt av. Det kan være en marihøne, tenner vi mister, såpebobler i fine farger eller andre rare ting som vi finner og ser. Vi tar oss tid til å stoppe opp, undres, fascineres av disse små tingene.
”Det er så mange SMÅTING, som de voksne ikke ser. Med slike SMÅTING
blir verden så mye mer…” – En konsert for barn og lekne voksne.

 

26. Mai kommer Trond med Hammer´n kjent fra Barne-TV og NRK Super med verktøykassen sin. Trond er en 35 år gammel gutt fra Eide på Nordmøre. Han ble født med hammer`n i hånda, og som barn hadde han alltid tilgang på pappas verksted med alt av verktøy. I tidlig alder begynte han å demontere ting. Etter hvert som årene gikk, lærte han å sette dem sammen igjen. Når Trond ikke hamrer på blikk eller planker, hamrer han løs på trommesettet sitt.

Pressebilde

 

Alle Barnelørdagene på EnergiMølla passer for barn og barnefamiler med barn fra ca. 3 år og oppover, og baserer seg i stor grad på interaktivitet og samspill med barna. Dørene åpner klokken 12:00 og forestillingen starter klokken 12:30, om ikke annet er oppgitt. Alle forestillingene unntatt pakkeverkstedet(som er gratis) koster  100,- per barn. Voksne i følge med barn kommer inn gratis.

Alle billettinntekter fra Barnelørdagene på EnergiMølla går uavkortet til Fontenehuset og deres arbeid. Vi gleder oss enormt til å kunne sette i gang med barnelørdagene våre igjen, og gleder oss minst like mye til å ønske alle barna velkommne!

 

3600.no

Se alle innlegg