Vil satse i Kongsberg

Dler Hasan har startet for seg selv i Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud

26 år gamle Dler har store drømmer for selskapet sitt.

Etter å ha fullført en mastergrad i systems engineering hvor han under utdannelsen fikk jobbe i  Kongsberg Maritime med automasjonssystemer for drilling plattform og deretter på Data Respons R&D Services med utvikling av Embedded Systems, har Dler Hasan nå startet sitt eget firma i Kongsberg.

– Selskapet heter Webvalley og ønsket er å danne et miljø for dem som ønsker en karriere innen web, utforske muligheter eller delta i et miljø sammen men andre som deler samme interesse, forteller Dler, som også har ett års erfaring som fullstack utvikler i et selskap i Oslo, WIMS AS.

Interessen for å lage webapplikasjoner ble vekket i 2014.

– Pappa trengte blant annet en web-app for at ansatte kunne registrere timer, sende timer til godkjenning og gi en enklere oversikt over hvem som var på jobb, så da lagde jeg det for han, forklarer han.

Den entusiastiske 26-åringen fikk også erfare hvor spennende det var med webutvikling da han ble med på en rekke web-events under studietiden i New York.

– Det var en helt ny opplevelse og gav meg mange a-ha øyeblikk. De skapte et miljø hvor man lærte av hverandre, så jeg tenkte: hvorfor ikke lage noe slikt i Kongsberg? Vi er tross alt en teknologiby.

Innovasjonsloftet

For tiden sitter han i Innovasjonsloftet i Kirkegata 4 og får bistand fra Kongsberg Innovasjon og deres startup-program.

– Det er en stor etterspørsel etter web-kompetanse i markedet. Bare i Oslo er det 130 ledige stillinger nå. Men istedet for å pendle, opprettet jeg Webvalley her.

Gjennom bedriften vil han tilby web-tjenester, kode-opplæring, workshops og design for å bygge brukervennlig web applikasjoner.

– Vi er et web-miljø for de som ønsker å starte en web-karriere, lære å utvikle web-applikasjoner eller styrke web-kunnskaper for å bli en bedre utvikler, forklarer han.

Noe av det beste med jobben mener han er å gi andre en mestringsfølelse rundt programmering. Men han er klar over at det kanskje vil ta tid før bedriften går rundt.

– Man må jo starte et sted. Det viktigste er at bedriften har røtter i Kongsberg, smiler han.

Han understreker samtidig at kona Banaz, som har samme mastergrad i Systems Engineering, jobber i Kongsberg Gruppen og ble kåret av Tekna som beste masterstudent med beste master oppgave i 2019 på USN, har en stor betydning for arbeidet han gjør.

– Hun motiverer og inspirerer meg. Det betyr enormt mye, smiler han.

Og det er tydelig at Dler elsker byen og har stor tro på det som skjer her.

– Vi har et utrolig spennende miljø her og jeg trives veldig. Kongsberg har så mye å by på, om det er kort vei til natur og by, trivelige og åpne mennesker og en stor interesse rundt kunnskap.

Målet fremover er å bidra til vekst.

– Jeg ønsker å skape arbeidsplasser og gi byen enda flere muligheter i det teknologiske landskapet her.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg