Filmteamet til Akari fikk en tøff – og veldig morsom – utfordring da de produserte film for Mormors Have og Langekjenntunet barnehage.

Filmen ble laget i forbindelse med barnehageopptaket tidligere i år, og ideen var at ungene skulle fortelle om barnehagen på en måte som voksne ville gjort.

Den ferdige filmen fikk en enorm respons. På to timer nådde den ut til over 20.000 og ble sett av flere enn 6.000! Sammen med filmprodusent Magnus Bjørnnes fikk teamet uvurderlig hjelp av pedagogene i barnehagene.

Det ble mange gjentakelser, forsøk og opptak før manuset satt som det skulle.

–  Det var krevende, men samtidig veldig gøy, sier prosjektleder Simen Ljøterud i Akari AS.

Simen Ljøterud

– Jeg vet hvor utfordrende det kan være å få små barn til å gjøre akkurat det du ber om. Det krever mye tålmodighet. Jeg er imponert over hvordan barnehagepedagogene får det til, smiler Ljøterud.

– Til sammen hadde vi rundt fem timer opptak med intervjuer, råmateriale som skulle redigeres ned til under tre minutter. Det var litt jobb, forteller Magnus Bjørnnes.

Les også: Barnehager med egen vitenbase og forskningsstasjon

PS! Mormors Have og Langekjenntunet barnehage fikk nesten dobbelt så mange søkere i år, enn i fjor.

Her kan du se «bakomfilmen» – lenger med kan du se det ferdige resultatet.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg