– Jeg gjør dette for ungdommen i Kongsberg

Aaron inviterer ungdommen til konsert. Foto: Anniken Tangerud

Aaron Nzigo (24) arrangerer konsert på EnergiMølla.

Er det en ting som er sikkert, så er det at 24 år gamle Aaron er en mann med mange jern i ilden.

Du kjenner han kanskje fra da han spilte i KIF-Fotball, men Aaron er også manager for flere artister og den 30. mars arrangerer han en ungdomskonsert på EnergiMølla.

– Jeg har gjort mye forskjellig i mitt liv, men lidenskapen for musikk har alltid vært der. Etter hvert falt det seg naturlig å jobbe med artister siden jeg trives best i kulissene enn på scenen, forklarer han ivrig.

Etter å ha jobbet i flere år som selger og i barnevernet i Groruddalen traff han i fjor en ung og «up and coming»-artist fra Drammen.

– Han var kanskje et av Norges største fotballtalenter ved siden av Martin Ødegaard, men så fant han ut at det var musikk han ville satse på. VVS heter han og det er han som er hovedattraksjonen den kvelden, forteller Aaron.

VVS vil ha Morris M som support og da konserten er over er det DJ Alex Quaynor fra Kongsberg som vil snurre plater.

Fullt fokus fremover

Aaron var 18 da han flyttet fra Kongsberg til Oslo og det er en målrettet og ambisiøs fyr vi møter i våre lokaler i Kirkegata.

– Jeg har alltid hatt en drivkraft om å alltid bli bedre i det jeg gjør, og jeg ser tidlig mulighetene jeg møter på veien, sier han bestemt.

En av mulighetene han tok var da han oppdaget at to av naboene hans har lang fartstid i musikkbransjen.

– I en periode var jeg vel veldig masete, men jeg ville lære så mye jeg kunne om bransjen, ler han.

– På mange måter ble de mentorene mine og det er jeg veldig takknemlig for, understreker han.

Takknemlig er han også for oppveksten i Kongsberg.

– Jeg kom til Norge som seksåring og etter ett år i Harstad, flyttet vi til Kongsberg. Jeg har hatt en sinnsykt bra oppvekst her og mine beste venner er fortsatt herfra.

Konserten han nå arrangerer på EnergiMølla er på en måte også en måte å gi noe tilbake til byen han setter så pris på.

– Det er viktig for ungdom å ha et sted å møtes og ha det gøy sammen. For mange er det enten idrett, spille musikk eller ingenting å gjøre på fritiden. Så jeg håper å skape en kveld hvor også de under 20 kan ha et sted å gå til og en kveld å glede seg til, poengterer han.

– Jeg gjør dette for ungdommen i Kongsberg, legger han til.

Aaron retter også en stor takk til de på EnergiMølla.

– All ære til Kjetil Lurås og de på Mølla som tør å satse på dette. Håpet er nå at dette er noe som blir arrangert igjen, og igjen, og igjen… avslutter han og smiler.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg