– Jeg går dit veien fører meg

Gleder seg til lørdagen. Foto: Privat

Stefan Høglin følger drømmen.

I en kulturby som Kongsberg finnes det mange spennende artister.

En av de som er aktuell på en av byens musikkscener, EnergiMølla, til helgen er 43 år gamle Stefan Høglin.

43-åringen kommer fra en liten by en mil utenfor Østersund, og flyttet til Kongsberg for syv år siden. Her jobber han til vanlig som barneveileder på Kongsgårdmoen skole.

To konserter samme dag

Ellers er det musikk for alle penga, og på lørdag 1. februar kan du oppleve han i hele to konserter sammen med bandet The Dogs.

– Jeg kommer fra en musikalsk familie, så det var bestandig høy musikk i huset da jeg var barn. Det som virkelig vekket interessen var da jeg var åtte år gammel og besøkte fetteren min som spilte Highway to Hell-platen med AC/DC. Etter dette var jeg solgt, innrømmer han.

Det er tydelig at det er ofte rock som gjelder. Noe som speiler seg i svaret hans da vi spør hvilken genre han foretrekker.

– De første tre platene som betydde noe for meg var: Highway to Hell med AC/DC, Fireball med Deep Purple og Just got paid med ZZ-Top.

I hjertet av lidenskapen ligger det også mange smil.

– Musikk for meg betyr glede.

På EnergiMølla på lørdag skal han altså spille to konserter med bandet The Dogs. En konsert på barnelørdag på dagen – og en konsert for de voksne på kvelden.

Norges desidert ivrigste band, skriver EnergiMølla i sin programomtale, og det var en slags «ivrig» tilfeldighet som gjorde at Stefan også ble med i bandet

– Jeg snublet over bandet da de skulle spille på Energimølla for tre år siden, forklarer han.

– Deres mann på orgel var opptatt med noe annet, så da kom det en forespørsel fra daglig leder på Energimølla, om jeg kunne steppe inn. Noe jeg kunne. Det klaffet med en gang, og slik ble det – verdens beste gutter og mine bandkamerater.

Saken fortsetter under bildet
Mini øya 2019. Foto: Øyvind Svensen

Skal varme opp for Kiss

– Hva anser du som ditt karrieremessige høydepunkt så langt?

– Karrieremessig høydepunkt er vrient. Men å spille på et utsolgt Rockefeller henger høyt på listen. Og selvfølgelig at vi skal varme opp for Kiss i sommer – det er jo helt vilt!

– Hva ønsker du å si til andre som vil følge drømmen sin?

– Uansett hva man drømmer om, så må man prøve å følge dem. Man lever høyst sannsynlig kun en gang.

– Hva ønsker du å formidle med akkurat din musikk?

– Jeg ønsker å formidle den gleden og råheten som jeg opplevde som barn, da jeg hørte på mine gamle idoler. Når musikken treffer deg på en helt spesiell måte.

– Vil du dele en historie fra det siste året som gjør deg ekstra glad/takknemlig?

– Noe som har gjort meg ekstra takknemlig det siste året er da vi bestemte oss for at min datter skal spille trommer sammen med oss på en barnekonsert nå på våren 2020. Det å knytte bånd sammen i musikken, planleggingen og øvingen frem til denne konserten er noe jeg har kost meg veldig med, og ser frem imot.

– Hva er veien videre?

– Jeg går dit veien fører meg og nyter turen så lenge den varer, avslutter han.

Foto: Bjørg Fossli

På lørdagens konsert blir det også nedleggelse av kumlokk foran sjappa med ordføreren tilstede. Det blir kake.

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg