Kjersti Schanke er glad for sjansen hun fikk.

I begynnelsen av februar kunne vi fortelle historien om tobarnsmoren Kjersti Schanke som var så utbrent at hun ble 100% sykemeldt av legen.

Les også: Kjersti skal få hjelp av Karianne. 

«Nå må du prioritere deg selv» skal legen ha fortalt henne.

Dagen etter tok hun kontakt med personlig trener Karianne Hove som akkurat hadde hatt en artikkel hos oss hvor hun søkte personer som ønsket en livsstilsendring. 

Om skjebnen hadde en hånd med i spillet kan vi ikke vite, men noen ganger føles det kanskje slik?

Nå, ti «økter», senere, er det nesten om om vi møter en ny Kjersti.

Sammen med Karianne møter hun oss på kontoret i Kirkegata 12.

– På mange måter kjenner jeg meg mer levende, forteller hun og smiler forsiktig.

Kjersti er nå 60% tilbake i jobb.

– Jeg var langt nede da denne reisen begynte og vi snakket sammen for første gang. Jeg har kommet langt, men jeg har fortsatt et stykke igjen psykisk altså. Jeg tror bare jeg ikke skjønte hvor langt nede jeg var egentlig, innrømmer hun.

Bratt formkurve

Fra å ikke ha trent på noen år, var det en tung start.

– Kroppen var nok ikke vant til trening, ler hun.

– På den første hjemmetreningen, spurte jeg meg selv: kommer jeg virkelig til å klare dette? Etter den første økta i treningsstudio, ble jeg så støl at jeg til og med slet med å plukke opp ting fra gulvet.

– Men Karianne har vært flink til å presse meg der jeg selv ville gitt meg. Hun fikk meg alltid til å klare noen repetisjoner til, og som regel er det jo de som gir deg fremgang.

Nå trener hun harde styrkeøkter i treningsstudio fire, fem ganger i uka.

Det hadde hun heller ikke sett for seg for noen måneder siden.

– Jeg har lært at jeg får til mer enn jeg tror. Samtidig har jeg blitt mer bevisst på maten. Det er egentlig kjempeenkelt å gjøre de sunne valgene. Selv for en som er så kresen i matveien som det jeg er, forteller hun og ler.

– De små grepene har gjort at jeg, i tillegg til å bli sterkere, har gått ned tjue centimeter på fem forskjellige mål på kroppen til sammen, smiler hun.

Saken fortsetter under bildet. 
Dokumenterer alt. I ti episoder har du kunnet følge Kjerstis reise på 3600.no. Foto: Anniken Tangerud

Sterkere både i kropp og sinn

Når hun beskriver hva som har vært det beste med reisen hun nå har tatt sammen med Karianne, er det mestringsfølelsen hun trekker frem.

– Det har vært en personlig reise som har gitt meg bedre selvtillit. Jeg har lært mye om meg selv, kroppen min, og det mentale. Jeg startet kanskje på bunnen, men forandringen er stor, forklarer hun.

Karianne smiler stolt.

– Kjersti er et fint bevis på hvordan styrketrening og det mentale henger sammen. Du blir sterkere både i kropp og sinn, sier Karianne.

Kjersti er enig. For dørstokkmila har vært lang noen ganger.

– Du blir kjent med hvordan kroppen din reagerer på ting. Jeg synes det er fascinerende å se hvordan kroppen responderer positivt på trening, hvordan den gir deg energi, bygger deg opp.

For Karianne har noe av det beste med å følge Kjersti disse månedene, vært å se hvordan hun har blomstret.

– Jeg har nok følt mest på den gleden hun har utviklet. Hun har mer utstråling, liv, er mer tilstede, har mer liv og glede nå, forteller Karianne og understreker at det er kanskje det som har gitt henne mest.

– Det er det som har vært det viktigste for meg. At hun blir sterkere fysisk er bare noe som kommer på kjøpet, ler hun.

– Samtidig har det jo vært veldig gøy å se hvor mye sprekere hun har blitt. Formkurven har vært bratt, skryter hun.

– Jeg var nok sterkere enn jeg trodde, istemmer Kjersti.

Da vi spør Karianne hva hun selv har lært på denne reisen, blir hun først stille.

– Hva har jeg lært? Det var et vanskelig spørsmål. Men jeg har først og fremst lært Kjersti å kjenne. Noe av det jeg synes er gøy med jobben min er at alle er forskjellige, og med Kjersti har jeg sett hvor raskt det er mulig å gå fra å bli kjempesliten av hjemmetrening til å bli sterk og sprek, med 4-5 styrkeøkter på treningssenter! Det er imponerende!.

Ikke glem å ta vare på deg selv

Kjersti er veldig glad og takknemlig for sjansen hun fikk.

– I dag kan jeg ærlig talt si at jeg gleder meg til å gå på trening, og jeg håper jeg kan gå foran som et godt forbilde for andre som kanskje sliter, forteller Kjersti varmt.

– Jeg gikk rundt og hadde mye dårlig samvittighet, men det har gått opp for meg at det er like viktig å ta vare på meg selv.

– Hadde det ikke vært for Karianne, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, understreker hun tydelig rørt.

Kjersti forteller hun fortsatt går fortsatt til psykolog, men at treningen og hjelpen fra Karianne nok har gjort den reisen kortere.

– Jeg er en annen person i dag enn jeg var da jeg begynte.

– Det å begynne å trene gav meg også de små målene i hverdagen. Da blir det en liten seier hver gang du klarer noe nytt, og det gir selvtilliten en boost. Det gir deg en viktig mestringsfølelse og tro på deg selv.

Veien videre er også klar.

– Tanken er å spørre Karianne om hun vil komme en gang i måneden, som en slags sjekk og vitamininnsprøytning, avslutter hun og ler.

Bli med Kjersti på den siste økta her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg