– Jeg elsker buss for tog

Mens andre ergrer seg over buss for tog, setter Lizzie pris på trafikken som det bringer K-kaffebar.

Av: Hanna Sundling og Benjamin Holter

De aller færreste liker buss for tog; det skaper kaos i hverdagen, og er både komplisert og tidkrevende. Lizzie Hagen, eieren av K-kaffebar, setter derimot pris på kundeflommen det bringer med seg. Pendlere stopper innom for et måltid, og bussjåfører spiser middag på den lille kaféen like ved togstasjonen. I den siste perioden har kaféen servert varm mat daglig, grunnet alle bussene.

– Alle konduktørene vil ha varm middag, sier Lizzie og ler.

Både hun og de ansatte føler at de betaler NSB tilbake ved å hjelpe forvirrede turister og pendlere med å finne veien på kart, og peke ut hvilke busser de må ta.

Under jazzen økte også omsetningen hos kafeen en hel del. De har blant annet laget og servert over 800 boller og kaffekopper til de frivillige som har jobbet på jazzfestivalen. Og mens trøkket av kunder har økt, har varmen gjort det samme. Lizzie forteller om at de har investert i en ny softismaskin, som har blitt veldig populær.

– Vi skaffet den på onsdag og den er nesten tom allerede.

De ansatte på K-kaffebar er opptatt av å skape god stemming, og tilpasser salgsvarene sine etter kundene. Kafeen tilbyr masse godsaker, både for allergikere, diabetikere og folk med andre behov. En annen ting som hjelper på stemningen inne i kaféen er det retro interiøret og kunsten. Lizzie syntes at det er viktig å fremheve det lokale kunstmiljøet, noe som er tydelig på veggene i kafeen.

K-kaffebar holder åpent hele sommeren, utenom perioden fra 30. juli til 7. august.

3600.no

Se alle innlegg