Jazzuka er igang og vi har tatt en prat med noen av byens virksomheter om jazzens betydning for dem.

Serveringsstedene er blant de som har det mest hektisk under jazzfestivalen, og vi har tatt en prat med Anne Karin Sandtner og hennes medarbeider Silje Marie Andersen hos Trattoria Madre i Nymoens skrågate.

Det er tidlig på dagen ennå, og idyllisk stemning med sol og fuglekvitter i det koselige uteområdet.

Hva betyr jazzen for dere, og deres virksomhet?

– Det er svært viktig for oss å delta sammen med jazzfestivalen på en sånn stor folkefest. Det blir full fart, og i år har vi også et flott samarbeid med Gamle Norge. Sammen skaper vi en felles spise/konsertarena uten stengsler, og det tror vi blir veldig hyggelig, sier Anne Karin.

– Det er viktig å samarbeide på kryss og tvers under jazzen, smiler hun.

Får du sett noe konserter selv under jazzen, eller blir det bare jobb?

– Nei, det får jeg ikke, men endel av artistene i år har jeg sett tidligere. Mens vi jobber får vi jo med oss stemningen, og slik litt av opplevelsen også.

– Utover det skal jo artistene som spiller på Gamle Norge spise her hos oss, og det er jo veldig hyggelig.

– Det er jo kjempestemning under jazzen, dette er noe vi gleder oss fra juletider, forteller hun.

– Så er vi litt glade når det er over, før vi gleder oss til neste jazz, avslutter hun med en latter.