Jazzgate-toner i Kongsberg – tidlig i februar!

Når du tror du har plassert Møster! i en musikalsk bås – da må du tro om igjen!

Band: Møster!
Hvor: EnergiMølla
Når: Lørdag 6. februar 2016

Møster! gav ut sitt tredje album, When You Cut Into The Present, i september 2015 – til svært gode kritikker. I går kveld kom de til EnergiMølla for å sette Jazz i fokus for et bredt publikum. Dette er ikke bare for de med sære fri-jazz preferanser, men en allmenn tilnærming til sjangeren.

Toner som for mange anses som støy i høyttaleren, åpnet kvelden. Men saksofonen som står for åpningen drar seg snart over i lange toner. Deretter blir retningen endret i en helomvending med mer rytmer der de lar saksofonen stå for «vokalen». Med et tettpakket lydbilde bestående av bass, elektrisk gitar og voldsomme energiske trommer, skapte de dramatikk fra første stund.

Dette er jazz dratt sammen med tung-rock og flere andre sjangre – og det fungerer utrolig bra! Rytmisk og energisk gir de alt fra scenen. Det er stille begeistring blant publikum – man kan se de vaiende der de lar seg rive med av det som utspiller seg foran dem.

Videre kjente man at vibrasjonen til selve Jimy Hendrix ble sluppet fri, – med elgitar som kommer fremst i lydbilde, og drar det hele fantastisk ut.

Dette er ikke sært, men spennende og teknisk imponerende!

Når du tror du har plassert Møster! i en musikalsk bås – da må du tro om igjen! Plutselig drar de over i kjente jazztoner som får juli og jazzgata til å virke svært nære – selv nå i februar.

Konserten utvikler seg i underveis med et lydbilde som er i kontinuerlig endring, spennende variasjoner og elementer. Det er stadig skiftende og bandet byr på plutselige overraskelser med en kjapp vri når du minst aner det – de holder deg på tå hev – fantastisk!

3600.no

Se alle innlegg