Jakten på drømmestipendkandidater er i gang

Fra stipendutdelingen i juni, 2017. Fra venstre: ordfører Kari Anne Sand, drømmestipendvinneren 2017 Sigurd Drogset Hemmingsen, Kjetil Berntsen (repr. fra Norsk Tipping) og Kultur og velferdssjef Heidi Hesselberg Løken. Foto: Bjørn Isaksen

1,5 millioner kroner skal deles ut til 100 dyktige og glødende kulturutøvere. Hva er din drøm?

Denne uken ble det kjent at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping er igang med å jakte på kandidater til Drømmestipendet 2018.

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner og siden det er 15. gang, jubileres det med å øke stipendbeløpet fra 10.000 kroner til 15.000 kroner!

I Kongsberg og Flesberg er det rektoren ved Kongsberg Kulturskole som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet og rektor Irene Bjørnnes har ingen begrensninger på hvor mange hun nå kan nominere innen kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst med mer.

Stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd forventer at det i år vil bli over et halvt tusen nominasjoner. Og det gjøres stas også på mange av de nominerte som ikke når helt fram til stipendmålet i 2018.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

Irene Bjørnnes ser frem til å motta mange søknader. Foto: Hyunjung Kim

Synliggjøre kommunens arbeid for ungdom

Gjennom denne stipendutdelingen ønsker Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping å synliggjøre kommunenes arbeid for ungdom. Deres håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Er du mellom 13 og 20 år og driver med kultur og drømmer om å utvikle deg videre og få muligheten til å oppfylle noen av dine kulturdrømmer, oppfordres du til å ta kontakt med kulturskolen i Kongsberg så fort som mulig. Der får du mer informasjon om både fristene og hva du trenger å gjøre

Fem unge talenter fra Kongsberg har tidligere mottatt stipendet: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis i 2014, Inger Maren Fjeldheim i 2013, Martine Bæver Larsen i 2012, Andrea Kristine Lysgaard i 2011, Einar Løvli Hidle i 2007 og Sigurd Drogset Hemmingsen i 2017.

Her kan du lese søknaden til Sigurd som ble tildelt 10.000 kroner i sommer: Supertalent fikk drømmestipend. 

 

3600.no

Se alle innlegg