ItumX sikter mot fremtiden

Vokser som aldri før. Foto: Anniken Tangerud

ItumX har på kort tid blitt Norges største leverandør av Sitecore webløsninger. Seks nye ansatte er på vei inn og selskapet leter etter flere.

Selskapet spinner ut fra Serit Itum og har hatt en eventyrlig vekst de siste to årene og teller nå over 30 ansatte. Veksten ble så stor at ItumX er skilt ut og har flyttet til nye lokaler i Kongsberg Teknologipark

– Noe av nøkkelen til suksessen har vært en rendyrket satsing på Sitecore, som er en av markedets kraftigste webplattformer, forteller daglig leder i ItumX, Håvard Hauge, til 3600.no.

Eksplosiv vekst

Ambisjonene er høye og målet med å videreutvikle en av markedets ledende CMS og markedsføringsplattformer, slik at kundene får mest mulig verdi ut av sin digitale kommunikasjon, gjør at selskapet fortsatt ønsker å vokse i tiden som kommer.

– Vi har hatt en eksplosiv vekst. Ved å rendyrke forretningsområdene med helt tydelige mål, har vi økt volumet betraktelig, med en mye høyere takt. Vi startet tidlig å bemanne opp. På ett år ansatte vi 10 nye medarbeidere. I år sikter vi på å ansette 15 nye, forklarer han ivrig.

Hva er nøkkelen bak suksessen? spør vi nysgjerrig. 

– Vi har et godt produkt og flinke folk til å levere. Kundene våre er utelukkende opptatt av å nå sine forretningsmål gjennom satsingen på elektronisk kommunikasjon. Vi jobber beinhardt for å skape verdi for kunden i alle våre leveranser. Dette er nok årsaken til at kundene våre ønsker økte leveranser, sier Hauge.

Dere har vokst mye på kort tid. Hvordan har dere klart å gjøre dette så bra? 

– Jeg tror det handler om hvordan vi er organisert, hvordan vi bemanner team og hvilke roller den enkelte får i teamsammensetningen. Vi har en god metodikk uten mellomledere og legger vekt på å være dynamiske i en flat organisasjon, forteller Hauge. Han understreker hvor mye de ansatte selv også betyr.

– Jeg har så mange flinke folk rundt meg, og det er veldig viktig. Alt kommer an på dem. Det er rundt de vi bygger virksomheten.

Vokst ut av Serit Itum

IT-leverandøren Serit Itum Kongsberg ble stiftet i 2001 og driver med blant annet salg av maskinvare, programvare og driftstjenester innen IT-teknologi, nettverks- og kommunikasjonstjenester, hosting av IT-infrastruktur og skytjenester og konsulentvirksomhet innen web.

1. oktober, 2017, skilte webavdelingen på Kongsberg lag med søsterselskapet og ItumX AS så dagens lys.

– Vi startet å rendyrke forretningsmodellen i 2016 og etter hvert så vi behovet for å levere mer og mer dedikert arbeid slik at det ble naturlig å skille lag med Serit Itum, forteller Hauge.

Hauge ble mannen som i oktober i fjor skulle ta det selskapet til nye høyder og den daglige lederen har stor tro på produktet og tjenestene de leverer.

– Allerede før jeg begynte i Itum, så jeg hvilket enormt potensiale Sitecore representerte. Kobler du det riktig til databaser med andre kundedata, blir det et brutalt markedsføringsverktøy, sier han begeistret.

Med vekt på verdiskaping

Det er helt tydelig at Håvard virkelig brenner for det han holder på med:

– Jeg er opptatt av å skape verdi for kunden. Det er årsaken til at vi går på jobben. Vi leverer på verdens beste kommunikasjonsplattform, og gjennom våre leveranser sikrer vi at kunden optimaliserer sine kommunikasjonsflater og får mer verdi ut av hver kunde, understreker han.

– Den samme verdiskapingen ønsker jeg å skape for den enkelte ansatte også, legger han til.

Det å flytte til nyoppussede lokaler i Teknologiparken har virkelig vært en energikick.

– Det var helt rått. Det gjør noe med hele selskapet. Noen av de ansatte sier det er nesten som å få en ny jobb, smiler han.

Da vi spør ham hva det beste med jobben hans er, kommer svaret momentant:

– Menneskene, definitivt. Det er utrolig inspirerende å arbeide med flinke folk. Vi er opptatt av at vi skal trives på jobben. Da må vi passe på at vi har det bra. Alle må glede seg til å gå på jobben, smiler han.

Hva slags egenskaper har du som leder?

– Jeg har en sterk kommersiell drift og jeg brenner veldig for selskapet. I tillegg er jeg opptatt av at alle ansatte som ønsker å bidra skal få være med på å utvikle selskapet. På den måten tror jeg alle får mer eierskap og bidrar til suksessen, sier Hauge.

Målene for fremtiden er helt klare:

– Det som er tøft nå er at vi bygger en organisasjon. I neste fase skal ItumX gå fra å være en mellomstor aktør til å bli en stor bedrift som utfordrer de beste i klassen. Det er fantastisk å få være med på det eventyret, avslutter han stolt.

 

Fakta: 

Sitecore er en danskutviklet web- og markedsføringsplattform. Analyseselskapet Gartner har åtte år på rad plassert Sitecore helt i toppen av de beste og mest fremtidsrettede webplattformene.

I Norge har Sitecore kunder som Komplett Bank, Ekornes, Svane, Kongsberg Gruppen og Eika.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg