Isa Katharina Gericke i Musikkteatret

[addtoany]

Søndag kan du oppleve operastjernen på scenen i Kongsberg.

Isa Katharina Gericke i Musikkteatret

Tekst: 3600.no/Video: NRK 

Kongsberg Byorkester inviterer søndag til nyttårskonsert i Kongsberg Musikkteater med sopranen Isa Katharina Gericke. Publikum blir servert blant annet romantiske stykker som «Rusalkas sang til månen» av Dvorak og Puccinis kjente «Oh! Mio babino caro?» og kjente toner fra operetter som fra «Barberen i Sevilla»og «La Boheme». Og selvfølgelig står wienermusikk på programmet på en nyttårskonsert!

Sjekk hva som skjer i Kongsberg – på 3600.no

Isa Katharina Gericke har vært kunstnerisk leder av Glogerfestspillene siden starten i 2001. Musikken fikk tidlig en viktig plass i hennes liv. Hun ble født inn i en musikalsk familie hvor de fleste spilte eller sang; familiekor- og orkester var slett ikke uvanlig ved høytid og sammenkomster. At musikken ble en levevei, var nok likevel litt tilfeldig; «Drømmen var å bli jordmor, men jeg kom tidlig inn i et miljø hvor jeg fikk utfolde meg innen teater og musikk. Jeg ble nok bitt av basillen lenge før jeg egentlig skjønte det selv».

[the_ad_placement id=»plassert-i-post»] [the_ad_placement id=»mobil-i-post»]

I dag lever Isa et liv med, i og for musikk: som utøver med sin allsidige sang, som skribent av ulike egne konsept, som konferansier og som kunstnerisk leder for Glogerfestspillene. «Musikken utfordrer, utvikler, og inspirerer meg hver dag. En ærlig venn jeg kan stole på – alltid»! Gjestfrihet er å være åpen, inkluderende, raus og nysgjerrig. Måten vi møter en gjest på, sier mye om oss selv. Vår egen identitet styrkes, den trues ikke, i møte med andre. «Kammermusikken har alle disse elementene, så under Glogerfestspillene ser jeg frem til de mange møtene som pirrer min nysgjerrighet, som åpner meg i kommunikasjonen ledsaget av musikk, og hvor raushet og viljen til å inkludere er selve fundamentet for alt som skjer på, rundt og bak scenen».

(Kilde: Glogerfestspillene)

 

Fra Wikipedia:
Isa Katharina Gericke
 (født 30. juli 1973 i Berlin ) er en norsk sanger (sopran). Isa Katharina Gericke vokste opp i Namsskogan der faren var lege, senere til Kongsberg.[1] Hun studerte med professorene Ingrid Bjoner og Svein Bjørkøy ved Norges musikkhøgskole og med professor Ingrid Figur ved Hochschule der Künste i Berlin. I år 2000 fikk hun sin operadebut ved Internationalen Opernfestival Kammeroper Schloss Rheinsberg som Susanna i Figaros Bryllup av Wolfgang Amadeus Mozart. Gericke debuterte ved Den norske opera som Grete i Humperdincks Hans og Grete i 2003. I åpningssesongen til den nye operaen i Bjørvika sang hun Euridice i Monteverdis Orfeus. Hun er en av initiativtakerne bak Oslo Barokkopera, og har siden 2001 vært kunstnerisk leder for de årlige Glogerfestspillene på Kongsberg. Isa Katharina Gericke synger både operakantater og messer, men har spesialisert seg innen lied– og romansegenren.

 

[the_ad_placement id=»plassert-i-post»]
[the_ad_placement id=»mobil-i-post»]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg