Inviterer til unik konferanse i verdensklassen

Andreas Bredesen, Tom Holtermann Andersen og Alexander Gosling anbefaler alle å ta turen til årets TechTown i Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud

2. til 5. september 2019 er det igjen klart for årets konferanse for programvareutviklere på Kongsberg.

48 foredragsholdere, 12 workshops og 51 presentasjoner/foredrag skal fylle dagene der hovedtemaene er arkitektur, C-C++, design, innvevd teknologi, plattformer, produkt og produktdesign, sikkerhet, programvaredesign, teknikker, test, verktøy og Unix.

Bak det hele står Norwegian Developers Conference (NDC) og de er blant verdens største, uavhengige konferanser innen software-utvikling.

– NDC TechTown tilbyr deg kunnskap i verdensklasse og holder et utrolig høyt faglig nivå i en konferanse som er skreddersydd for softwareutviklere, forteller Tom Holtermann Andersen (Data Respons), Andreas Bredesen (Protech Systems, KDA) og Alexander Gosling (KDA) begeistret i kor til 3600.no.

Årets happening

De tre har alle en lang bakgrunn innen softwareutvikling (SW) og er ikke i tvil om at denne konferansen er årets happening for fagmiljøet.

– Er det én konferanse jeg anbefaler mine ansatte å gå på i løpet av året, så er det denne, insisterer Alexander Gosling, gruppeleder for integrated defencesystems i KDA.

– Ikke bare får du høyst relevant faglig påfyll og blir levert det aller ferskeste innen faget på et sølvfat, men du blir inspirert og bygger nettverk og det er vel så viktig som det faglige, forteller han.

– Det blir som å være på en buffet hvor du kan plukke det du ønsker å følge og tror du får mest utbytte av, poengterer Andreas, som er avdelingsleder for software i Protech Systems i KDA.

At konferansen er kortreist mener de er en av mange årsaker til suksessen. Ikke minst forsterker det vårt inntrykk av hvor mye teknologimiljøet i Kongsberg og NDC satser på å legge konferansen her.

– Kongsberg er faktisk en av de byene i verden som har høyest tetthet av C++ utviklere, så en bedre beliggenhet til holde denne konferansen, finnes ikke, hevder de tre og smiler.

– Miljøet i Kongsberg er stort og tett, og jeg tror det er unikt på den måten at «alle kjenner alle». Vi hjelper hverandre på mange måter og er flinke til å dele kunnskap på tvers av selskaper, forklarer Tom som er R&D manager i Data Respons R&D Services, og har vært leder for avdelingen på Kongsberg siden 2005.

– Det er ekstremt givende å jobbe i et sterkt teknologimiljø som er i stand til å utvikle produkter og løsninger i verdensklasse. Spesielt tilfredsstillende er det å se unge nyutdannede teknologer utvikle seg videre innen tunge fagfelt som beveger seg raskt, understreker han.

Ferskvare

Alle er de også enige om at kompetanse er ferskvare og at det understreker hvor viktig det er å delta på konferanser som NDC TechTown.

– Utviklingen går rasende fort og her får du en sjanse til å holde deg oppdater på relevante tema vi er opptatt av, få nye ideer og bli inspirert i et lidenskapelig sterkt fagmiljø som brenner for det de gjør, forteller Andreas.

– Her får du sjansen til å følge med i tiden og hva som skjer ute i verden, ikke minst hvordan de tar i bruk de nye egenskapene til for eksempel C++, legger Alexander til.

Flere av Andreas sine ansatte har hatt direkte nytte av TechTown-konferansene.

– De tilbakemeldingene vi får er at de har blitt inspirert av å se hvordan nye funksjoner har blitt brukt, og det har gitt oss konkrete eksempler på hvordan vi har jobbet for å få inn oppdaterte koderegler, tatt det i bruk på deler av produktene våre, og laget en plan for hvordan vi skal ta det inn på resten.

Trioen trekker også frem workshopene som finner sted to dager før selve konferansen.

– De holder veldig høy kvalitet og gir deg anledningen til å dykke ganske dypt ned i materien, og praktisere en del ting du ikke får mulighet til ellers.

Forum for idéutveksling

Både Tom, Andreas og Alexander trekker samtidig frem mulighetene en slik konferanse gir som møteplass.

– Konferansene til NDC er en viktig møteplass for det internasjonale miljøet innen programutvikling. Man knytter kontakter på tvers av selskaper og landegrenser, og det er imponerende å se hva slags renommé NDC har fått, skryter Tom.

– Ikke minst gir konferansen utviklingsmiljøet i Kongsberg, samlet sett, en mulighet til å bli synlig nasjonalt og internasjonalt. Og det er en viktig arena for å knytte kontakter på tvers av organisasjoner.

– For eksempel får vi Kongsberg Gruppen muligheten til å vise oss frem. Vi har så mye spennende teknologi og kompetanse, vi lager så mye kule produkter som er «world class» og det er utrolig viktig at vi får formidlet de som virkelig brenner for denne teknologien, forteller Andreas.

– I tillegg er TechTown er en viktig arena for å knytte nye nettverksforbindelser, rekruttere og for å finne nye samarbeidspartnere. Her får man overført og utvekslet kunnskap og ikke minst er det en av årets viktigste møteplasser for programmerere, softwarearkitekter, prosjektledere og ledere innenfor IT og SW utvikling, mener Andreas.

– Ikke minst får du en sjanse til å møte foredragsholderne og få  svar om ting du lurer på direkte fra kilden. Det er utrolig nyttig!

Stjerneforedrag

Alle har kjent til NDC i en årrekke og deltatt på flere av deres konferanser.

– Det er noe magisk over konferansene til NDC, mener de alle.

– De klarer å få tak i foredragsholdere i verdensklasse. Ja, det er virkelig «top notch» og de som har vært på de to forrige konferansene her i byen, har vært utrolig fornøyd med innholdet og kompetansen, skryter de.

«Det er noe magisk over konferansene til NDC»

Begeistret forteller de i munnen på hverandre om fjorårets stjerneforedragsholder, selveste professor og programmerer Bjarne Stroustrup – skaperen av det populære programmeringsspråket C++.

Alle som driver på med C++ kjenner til Bjarne Stroustrup. Han er som en rockestjerne for utviklere. Og tenk at NDC fikk han til å komme hit, det var stort, sier Alexander ivrig.

– Det er utrolig kult at det går an å få til noe slikt på Kongsberg, istemmer Andreas.

Årets konferanse tilbyr et program hvor agendakomiteen har valgt ut stjerneforedragene blant nesten 200 innsendte forslag!

– Og det var vanskelig! Det var så mye bra å velge mellom, røper Tom som var ny i agendakomiteen i år.

Noe av hemmeligheten bak suksessen mener Tom er NDCs tydelige skille mellom salg/markedsføring og det faglige innholdet.

– Alle presentasjoner og foredrag skal ha et faglig fundament, og agendakomiteen har helt frie tøyler. Den administrative ledelsen i NDC legger ingen føringer på faglig innhold. Dette er viktig for å sikre riktig bredde og dybde i innholdet, utdyper han.

Les: Klare for kunnskapsfest i Kongsberg. 

Mye å se frem til

Da vi spør trioen hva de ser mest frem til på årets konferanse, sukker Alexander litt oppgitt siden det åpenbart er vanskelig å velge.

– Det er første gangen jeg deltar i år, så det jeg gleder meg til er å bli inspirert av deres UX og IU-talks med fokus på brukergrensesnitt. Det ser jeg frem til.

Tom på sin side trekker frem spesielt to foredrag.

– Jeg ser veldig fram til å høre Patricia Aas sin keynote om datasikkerhet i elektroniske valgsystemer. Det er et universelt viktig tema, og spesielt relevant nå like før valget.

– Ellers gleder jeg meg til å høre foredraget til vår egen Nicolas Nelou fra vårt søsterselskap MicroDoc i Berlin. Han skal snakke om SW for sanntids-telemetriløsninger utviklet for lastebiler.

Andreas nevner det sosiale.

– Jeg gleder meg til å treffe gamle kjente, bygge nettverk og relasjoner, kjenne den gode stemningen. Jeg synes det er fantastisk å være der, gå på gode foredrag, bli inspirert, og ta med meg ting tilbake til avdelingen som vi kan jobbe med videre.

Sammen anbefaler de andre sterkt til å delta!

For mer informasjon, besøk nettsidene til NDC TechTown og bestill billetter her. 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg