Inviterer til teater på Kvarten

Kaptein Krok og Peter Pan. foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Aldriland vekkes til live nede ved Lågen. 

Lørdag 14. september åpner Brageteatret et stort sirkustelt på Kvarten, og inviterer barnefamiliene inn i Peter Pans rike.

Pressemelding.

Regionteatret, som vanligvis er å se i Musikkteatret, ville skape en spesielt leken og magisk verden da Peter Pan skulle på turne, og dermed kom ideen om sirkustelt på bordet.

– Det er jo ikke den enkleste løsningen vi har valgt for oss selv, men moro er det, sier markedsleder ved teatret Cathrine Berg-Nielsen.

Hun berømmer både Per Gustavsen på Musikkteatret og kultursjef Heidi Hesselberg Løken, som begge var entusiastiske og løsningsorienterte da Brageteatret luftet planene om den noe utradisjonelle sceneideen.

– Vi hadde sett for oss at vi kunne sette opp teltet på plenen utenfor Musikkteatret, men det ble en større utfordring enn ventet, sier Berg-Nielsen.

Gleden var stor da Norsk Bergverksmuseum viste seg rause, og gjerne ville ha et teater på tunet et par dager.

Dermed blir det Peter Pan på Kvarten, og forestillingen spilles to ganger om dagen, både lørdag 14 og søndag 15. september.

foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Bare jenter i rollene

Forestillingsfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

Et annet utradisjonelt valg Brageteatret har gjort er å besette alle roller med jenter.

– Den opprinnelige historien om Peter Pan, skrevet av J. M. Barrie i 1904, kommer jo fra en helt annen tid, og vi synes den er ganske gammeldags mht synet på jenter og gutter. Gutta drar ut på eventyr, mens jentene blir hjemme og steller huset. Det kan vi ikke servere barn av i dag, sier Berg Nielsen.

– Vi garanterer en fargerik verden der både Tingeling og Kaptein Krok dukker opp. Og kanskje en og annen krokodille kommer tikkende i sivet, men det må man komme på teater for å finne ut av! avslutter Berg-Nielsen.

På scenen møter vi Kari Onstad, Mimmi Tamba, Iselin D. Bestvold, Anette Løbach og Hina Zaidi.

Forestillingen spilles på lørdag kl 15:00 og kl 18:00, og på søndag kl 13:00 og kl 16:00. Alle som kjøper billetter på forhånd er med i trekningen av en forundringspakke! Les mer på www.brageteatret.no

Forestillingsfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

3600.no

Se alle innlegg