Inviterer til Norges største søndagstur  

Fra Kom Ut-dagen ved Øksne i 2016. Foto: Eva Johnsen

Kongsberg og omegns Turistforening (KOT) inviterer til Kom deg ut-dagen Funkelia.

Søndag 1. september arrangeres Kom deg ut-dagen i Kongsberg, og på over 160 andre steder i Norge. 

Pressemelding

– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring. Vi arrangerer den i Funkelia og her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som natursti og naturbingo, slakk line og spikking, forteller Ingunn Våer i KOT.

Hun oppfordrer også alle til å ta med seg sykkelen og prøve de nye tilbudene for sykling i Funkelia 

Sammen med Barnas Turlag er det FTU (Friluftsliv tilrettelagt for Utviklingshemmede) som arrangerer i år. 

Se en herlig bildespesial og reportasje fra turen i fjor her 

Startskuddet for friluftshøsten

Foto: KOT

Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. Funkelia lover de en dag fylt med lek og moro ute i friluft.  

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Ingunn    

Rekordmange deltakere 

Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Det er forventet 58.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer.  

– Det er så bra at stadig flere får øynene opp for alle mulighetene det ligger i vårt eget land. Det å bruke tid med barna sine og utforske alt det fine og underlige som finnes i skog, mark, kyst og fjell, gjør dem glad i naturen. I år er det 13 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og voksne blitt inspirert til å nyte og lære mer om friluftsliv, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.  

 

FAKTA  

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.

Se en oversikt over alle Kom-deg-ut- tilbudene på www.komdegut.no   

3600.no

Se alle innlegg