Kongsberg har vunnet hjertene til artistene Ola Borglin og Cathrine Witzøe. Snart starter de en huskonsertserie og håper du blir med.

Cathrine Witzøe er en vokalist og låtskriver fra Kongsberg som har spilt på Kongsberg Jazzfestival en rekke ganger.

Da Cathrine ble booket til jazzen i 2012, søkte hun etter en samarbeidspartner på nettforumet musiker.no. Møtet med gitarist og komponist Ola Borglin, resulterte i en rekke sanger og bandet Indigorado.

Siden har Indigorado i perioder turnert sammen i 12 ulike land og holdt en rekke konserter.

Lytterom for alle

Tilfeldighetene ville ha det til at de høsten 2018 ble tilbudt et hus på Raumyr i Kongsberg, og paret, som på det tidspunktet bodde på en gård i Ås og var nybakte foreldre, takket ja.

Ikke lenge etter bestemte de seg for å ta opp igjen en form for «huskonsertserier» de med stort hell hadde holdt i Ås med en rekke spennende artister og band.

– Vi ønsker å skape en scene for kvalitetskonserter i en intim setting og samtidig hjelpe artister finne et publikum. Dette blir vårt bidrag til å fortelle en historie. Vi føler også at mange ting ligger tilrette for det i en by som Kongsberg, forteller de to varmt og ivrig.

Lytterom Kongsberg blir like mye en viktig møteplass for folk, og selv om artisten er kjent på forhånd, blir scenen holdt hemmelig – frem til et par dager før konserten holdes.

– Per nå holder vi et maks antall på 25 tilskuere, men det kan endre seg om vi finner større lokasjoner. Men noe av poenget er at vi skal holde det smått og intimt.

Drivkraften er å løfte frem musikk og artister som ikke nødvendigvis får plass på den etablerte scenen.

– Først og fremst handler dette om musikken og artisten. Opplevelsen. Det nære og intime, understreker de.

– Konserten er som regel donasjonsbasert hvor du kan gi det du ønsker til artisten etter egen evne. Som regel blir det donasjoner med «anbefalt minimumbelöp». Andre ganger blir det fast sum, forklarer de.

Det er ikke til hinder om du kommer alene heller. Konsertene blir ofte en møteplass hvor man får nye venner, i alle aldre.

Her et glimt fra huskonserten Meadows holdt på Hauger gård i fjor. Foto: Ola Borglin

Alt er mulig

Da vi spør paret hva musikk betyr for dem, blir det stille. Cathrine lener seg tilbake i stolen.

–  Oj. Det var et vanskelig spørsmål. Men, for meg er det en følelse av boblende skaperkraft som ligger der hele tiden. En slags urkraft. Noe jeg ikke kan leve uten. Noe som alltid vil være der, reflekterer hun.

Ola nikker.

– Musikk er noe som løser opp. Da vi spiller kjenner jeg på følelsen at alt er mulig. Man skaper noe sammen, et samspill, finner en lik frekvens. Det er magisk, forteller Ola.

Audun Haukvik

Første Lytterom Kongsberg vil de holde lørdag den 2. februar, og artisten blir ingen ringere enn Kongsbergs egne Audun Haukvik.

Audun har gjennom flere år gjort seg kjent som en solid artist med føttene plantet i jord som dufter blues, rock og soul.

Allerede halvparten av plassene er reservert.

– Det virker som om folk i Kongsberg er åpne for slike konserter. Vi gleder oss til å møte folk som kommer for å lytte, smiler de.

Indigorado – Say No More

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg