Inviterer til friluftsdag i Kølabånn

Fra fjorårets arrangement. Foto: Eva Johnsen

Kongsberg og Omegns Turistforening inviterer til Kom deg ut – dag.

Søndag 3. februar inviterer KOT til en gratis, lavterskel friluftsdag på Kølabånn i sentrum!

Pressemelding

Kom deg ut – dagen er et tradisjonsrikt arrangement i DNT og søndag 3. februar er det klart for vinterutgaven.

På èn og samme dag arrangeres det 175 arrangementer landet rundt. Totalt ventes det 42.000 små og store deltakere.

– Kom deg ut dagen er en introduksjonsdag til friluftslivet, og det kreves ingen forkunnskap for å delta. Om du er vant til å være i naturen eller ikke; vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Alt er gratis, du trenger bare å ta med deg varmt tøy og gode sko, sier Ingunn Våer, daglig leder i KOT.

Nytt av året i Kongsberg er at DNT Ung blir med å lage aktiviteter og vise seg for ungdommen. Barnas Turlag er så klart på plass.

Det blir også tilbud om å kjøpe seg mat man kan lage ute. Denne gangen blir det enkelt, lettvint og næringsrik mat som kan varmes på bålet. Introduksjon og veiledning vil du få underveis!

Saken fortsetter under bildet
vakre omgivelser. Foto: Kristin Rian

Mye å lære for friluftsferskinger

Tanken bak Kom deg ut – dagen ligger i ordet. Det inviteres til utedag med varierte tilbud; skøyter og aking, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer. Totalt arrangeres det 175 steder landet over, noe som er hele 25 mer enn i jubileumsåret 2018. Flere steder kan man også låne utstyr gratis.

– Noe av det som er så gøy med denne dagen, er variasjonen i hvem som kommer. Her ser vi store og små familier, besteforeldre, tanter, onkler og vennepar. Man blir del av et felleskap denne dagen, og for barna er det stor sjanse for å finne en ny lekekamerat eller to. Vi ønsker spesielt friluftsferskinger velkommen denne dagen, her kan man lære mye! sier Kristin Rian fra KOT.

Kongsberg kommune har utlån av skøyter i et stort spekter av størrelser på Kølabånn, så her blir det muligheter for all til å delta på skøytebanen!

For spørsmål og intervjuhenvendelser, ta kontakt med Kristin Rian som har koordineringsansvar for denne dagen.

Fakta om 150-åringen  

  • DNT arbeider for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.
  • DNT har 57 medlemsforeninger over hele landet som skaper aktiviteter og drifter og vedlikeholder et stort nettverk av hytter og ruter.
  • DNT har i dag Barnas Turlag på over 220 steder og vokser stadig.
  • Mesteparten av arbeidet gjøres av frivillige, som årlig legger ned 819 000 dugnadstimer for å gi folk gode naturopplevelser. Det tilsvarer 468 årsverk.
  • DNT har 550 betjente, selvbetjente og ubetjente hytter

3600.no

Se alle innlegg