Inviterer til Circus

Patricio, Alvilde, Marianne og Stine. Foto: Christopher Gulsvik

Det er mange grunner til at du bør ta turen innom Verk-stedet på Mynta under jazzen.

På det sjarmerende galleriet Verk-stedet nede ved Mynta inviterer kunstnerne Marianne Brynsmo, Patricio Esteban Briceño, Alvilde David Andersen og Stine Brynsmo til utstillingen Circus.

Patricio stiller ut fantastiske, fargesterke trykk, Marianne en stor bildeserie med tegnede streker og ulike maleteknikker, (og en litt mindre bildeserie sammen med Stine), og Alvilde stiller ut en eksklusiv ny kolleksjon disse dagene.

To sjeler

Søskenparet Stine og Marianne har jobbet med bildeserien de stiller ut i en toårsperiode.

– Jeg har alltid hatt en lidenskap i det å skape, og alltid hatt en bilde på gang og noe å fortelle, innrømmer Marianne.

Marianne har i mange år jobbet med olje og akryl , men har også de siste fem årene tatt opp igjen nysgjerrigheten og lidenskapen til å bruke den tegnede streken i kombinasjon med malte teknikker.

Stine stiller ut en mindre bildeserie med en naken strek, hvor Marianne så har laget en bakgrunn.

Serien er en del av et samarbeidsprosjekt som heter «Duo Anima» – «To Sjeler». Prosjektet startet for to år siden.

– I samarbeid med andre kan man tilføye noe eget. Slik fant «Duo Anima» form, forklarer Stine.

– Lidenskapen for å uttrykke seg på denne måten har nok alltid vært der. Fra en svært kreativ oppvekst, fikk vi lov til å utforske oss i kreative retninger og begge gikk også den veien i voksen alder, forteller hun.

Med utgangspunktet i menneskesinnet, deres livsopplevelser og nysgjerrighet på menneskers følelser og faser, har de i dette prosjektet ønsket å uttrykke det sirkuset.

– Kunsten gir en mulighet til å billedgjøre tanker, nysgjerrighet og slik vi opplever livet, understreker hun.

Søskenparet gleder seg stort.

– Vi gleder oss virkelig til denne «circus»-visningen og har kledd gressplenen med puter og piknikpledd som været holder. Klokken 13 under jazzonsdagen braker det løs, så her er alle velkomne, understreker de.

De beundrer også Patricio og Alvilde verk.

– Her blir det store kontraster i deilig harmoni.

Silketrykk

Patricio jobber hovedsakelig med billedkunst. Med en studiebakrunn som bachelor innen grafikk ved kunsthøgskolen i Bergen og mastergrad fra akademiet ved kunsthøgskolen i Bergen, har han valgt å spesialisere seg innen silketrykk.

– Mine arbeider befinner seg og kan plasseres innen det abstrakte feltet i kunstscenen.

«Physical Law» er en billedserie i silketrykk som er skapt gjennom å trykke filmer, til bruk i silketrykk, ved å trykke maling, stoffbiter, trå og hyssing på transparent film i en Charles Brand dyptrykkspresse.

– Motivene som skapes under denne prosessen dannes av de fysiske lover som spiller inn da film, maling og diverse objekter blir utsatt for press, forklarer han.

– Jeg startet arbeidet med prosjektet tidlig i 2018. Under arbeidsprosessen har jeg fokusert på å benytte teknikker innen grafisk trykk gjennom hele prosessen for dannelse av motivene.

Resultatet får du se under utstillingen.

Saken fortsetter under bildene
Sammensveiset gjeng. Patricio, Alvilde, Marianne og Stine inviterer til en kunstutstilling under jazzen. Foto: Christopher Gulsvik

Feirer 10 års jubileum som gullsmed i Kongsberg

Den kjente gullsmeden Alvilde David-Andersen, stiller ut en helt ny kolleksjon i år.

Etter å ha gått på Christiania Kunstakademi,tok hun sin gullsmedutdannelse på Plus-Skolen – en av Europas fremste gullsmedskoler. 

– Mine to aller største lidenskaper her i livet er smykkekunst og hest. Og mitt liv i Kongsberg startet nettopp på grunn av hest – OG dressurridning på Stall-K. Det er 25 år siden i år. I år er det også faktisk 10 år siden jeg etablerte meg som gullsmed i sølvbyen Kongsberg. Tiden flyr! ler hun.

Alvilde forteller at hun i flere år har hatt et ønske om å lage noe som binder hennes to lidenskaper sammen.

– Men jeg har brukt god tid på finne ut hvordan. Resultatet ser dere under gruppeutstillingen vår, Circus under jazzen, røper hun.

Kroppsdeler og lekenhet er et stikkord.

– Men hele tanken er at smykkene skal fremstå organiske og stilrene – og at de skal kunne bæres av de som ikke har noe forhold til hest også. Det latiske navnet for hest er Equus. Det kjemiske symbolet for sølv er Ag. Og ved å smelte dette sammen ble navnet på serien «Aguus» .

– Min egenavlede og nydelige hest, Dea har vært til stor hjelp når jeg har jobbet med formene.

I år arrangerer Foreningen Verk-Stedet en gruppeutstilling med gjestekunstnere.

– Jeg synes det er ekstra stas at alle er lokale. Jeg er veldig sikker på at publikum kommer til å få et smil om munnen når de kommer ned og inn til steinbygget vårt!

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg