Inviterer «hele» Kongsberg til åpent hus

Camilla Solsvik og Helene Strøm Bergset er to av ildsjelene bak initiativet. Foto: Anniken Tangerud

Er du ny i Kongsberg og (eller) har lyst til å vite litt mer om hva som rører seg i byen bør du ta turen til EnergiMølla denne kvelden.

Torsdag 29. august arrangerer Kongsberg Gruppen i samarbeid med KNF og kommunen en MingleMølle for deg som ønsker å bli kjent med aktivitetstilbudet byen har å by på.

For mer info, besøk Facebooksiden deres her. 

– Det er utrolig viktig å ta vare på de som flytter til byen og dette er et initiativ vi håper kan være med på å gjøre nettopp det, forteller Helene Strøm Bergset, group communication advisor i Kongsberg Gruppen.

Hun har selv erfart hvor tøft det kan være å flytte til en by der man ikke kjenner noen.

– Utenom søsteren min og mannen hennes , kjente jeg ingen da jeg flyttet hit, og det var vanskelig for meg å finne informasjon om ting jeg kunne finne på i fritida, deler hun.

– Heldigvis jobber jeg i et selskap som ser hvor viktig det er å ta vare på sine nyansatte  og skape virkemidler som gjør byen mer attraktiv å bo i, understreker hun.

Saken fortsetter under bildet

«MingleMølla 2.0»

Et av de initiativene heter MingleMølla og innebærer at Kongsberg Gruppen inviterer alle sine ansatte til en lukket kveld på EnergiMølla fire, fem ganger i året.

Les også: Et tiltak som fremmer inkludering og et godt arbeidsmiljø.

– Men nå som vi i år blåste liv i MingleMølla igjen, ville vi gjøre noe mer ut av det. Vi ville skape en sosial plass hvor alle kan komme for å bli kjent med andre mennesker og det som skjer i byen.

I samarbeid med KNF, kommunen og EnergiMølla har de derfor åpnet MingleMølla for alle mennesker – på tvers av bedrifter og bransjer i Kongsberg.

Noe for alle og enhver

– Målet vårt er å tilby en sosial møtearena for å skape samhold og hjelpe å integrere unge tilflyttere inn i byen vår. Ikke minst ønsker vi samtidig å samle alle gode krefter, lag og foreninger slik at de kan få presentere seg og kanskje få nye medlemmer, understreker hun.

– Kvelden er åpen for alle og vi håper også at de lag og foreninger som ennå ikke har svart på invitasjonen, ser hvilken gylden mulighet til PR de har her, smiler Camilla Solsvik, en av iniativtakerne fra Kongsberg Gruppen.

Begge skryter av det brede aktivitetstilbudet Kongsberg har å by på.

– Her er det noe for alle og det beste er at det er så kort vei til alt, understreker Camilla.

Underholdning på scenen, noe godt i glasset og pizza fra Pizza på vei, blir det også.

– Så det er bare å sette av datoen. Blir dette en suksess, håper kvelden blir en årlig tradisjon! avslutter de to håpefullt.

 

Her er noen av de som kommer til MingleMølla – Åpent Hus Kongsberg den 29. august:

Kongsberg Golfbane
Viseklubben Christian
Kongsberg Trekkspillklubb
Kongsberg Kammerorkester
• Kongsberg Tablewar (brettspill)
Kongsberg Filmklubb
Kongsberg Kunstforening
• Kongsberg NMK
Kongsberg Hagelag
Kongsberg Røde Kors
Kongsberg og Omegns Turistforening
KDK Kongsberg Dykkerklubb
Kongsberg Kameraklubb
KIF – Kongsberg Idrettsforening
IL Skrim
Kongsberg Sti

(Står klubben din ikke på lista, tar du kontakt med Helene eller Camilla)

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg