Interiørvinterdrøm i lysthus på Vestsida

Vekker liv i det gamle lysthuset. Foto: Justyna Hapeta (til venstre for Siw)

Bli med inn i en av byens skjulte perler når Siw og Justyna inviterer til pop-up julebutikk!

Tekst: Siw Torsteinsen

– Vi har sittet og dagdrømt om dette sjarmerende lysthuset fra kontorvinduene våre på Innovasjonsloftet, forteller Justyna Hapeta og Siw Torsteinsen (artikkelforfatter) entusiastisk.

På en helt vanlig dag på jobben begynte de å prate om huset, hvor flott det er, og hvor synd det er at det ikke er i bruk. Da Siw kastet ut forslaget om å ha en interiør POP-UP i lysthuset, tente Justyna umiddelbart på ideen.

Kreativt samarbeid

Siden er en liten drøm blitt virkelig, og lørdag 16.desember inviterer Nova Design og SWT Styling til POP-UP julebutikk i lysthuset ved siden av helsestasjonen.

Les også: Skaper sin egen arbeidsplass av lidenskapen. 

Lysthuset skal de fylle med et utvalg av møbler og håndlagede produkter fra de begge to, perfekte for deg som er på utkikk etter unike julegaver. I tillegg byr de på gløgg og eplekake rundt bålpanne.

Saken fortsetter under bildene. 

– Da vi fikk se nøkkelen til huset, ble vi om mulig enda mer solgt! Og da vi tittet inn for første gang, og fikk se benkene, det skjulte skapet og vinduene visste vi at dette ville bli en perfekt ramme for vårt arrangement, forteller de i kor.

Det er nemlig to estetikere vi prater med. De er også begge opptatt av gjenbruk, og å handle med bevissthet. Derfor er stikkordene for pop-up`en også: håndlaget, nær naturen og bevissthet.

Huset

Det flotte lysthuset er i dag vernet, og eies av familien Isaksen. Via heftet «Byen Vår» av Per Sunmann får vi vite at det anslås at huset sannsynligvis skriver seg tilbake til midten av forrige århundre og opprinnelig var eid av N.Kr.Wessel-Berg.

Mot Kirkegata er det et lite karnapp, hvor en hadde god oversikt over hva som skjedde i gata. Og på den tiden vil vi tro det var en god del!

Felles lidenskap

Interiør er en felles lidenskap for de to, og mens Justyna er utdannet interiørdesigner og nettopp har åpnet sin egen nettbutikk, tar Siw rådgivningsoppdrag innen interiør og markedsføring.

Om du er nysgjerrig og vil lese mer om deres arbeid, ta en titt her.

Veien videre

Neste prosjekt for de to blir fornyelse av kontorlokaler for en aktør her i byen på nyåret. Begge har de ønske om å arbeide med noe de brenner for, og som gir de glede i hverdagen.

– Og det blir nok ikke siste gang vi har en pop-up!, smiler de lurt.

– Men først er det lørdagens arrangement, og så litt juleferie! avslutter de entusiastisk.

Gleder seg til helgen. Foto: Siw Torsteinsen

3600.no

Se alle innlegg