Inspirasjon: Valg

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Presidentvalget i USA nærmer seg med stormskritt, og en hel verden føler spenning enten det blir republikansk eller demokratisk valgseier.

Spillet har vaiet mellom skittentøyvask og intriger til løfter om et nytt Amerika og en bedre verden! Meningsutvekslingene har vært dømmende med forsøk på å få de til å skamme seg, eller å påføre motstanderen skyld. Det har vært en kampanje som handler om mye mer enn at den vanlige mann og kvinne med stemmerett skal gjøre sitt valg.

Vi har alltid et valg, vi kan velge det ene eller det andre, vi kan velge å gjøre eller la det være. Vi har alltid et valg! 

Når snøen nå laver ned her i Sør-Norge denne helga, kan du velge om du vil irritere deg og synes det er tungvint, eller du kan velge å nyte det hvite landskapet og kose deg over kontrastene vi får med årstidene. 

Når valg skal tas er det ingen hensikt å kjempe imot eller flykte fra det å måtte velge. Det blir mye mer spennende å bevege seg litt i det usikre og søke de gode løsningene, være litt modig – prøve og kanskje feile. 

Hvis vi setter sammen en god porsjon mening med åpenhet, og ganger det med mot og tilhørighet, blir valgene lettere å ta – kan hende blir tidligere erfaringer avgjørende hvilke stemmeseddel som velges, det som har vært lært og den innsikten som allerede finnes. 

Du har alltid er valg!

God uke fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg