Inspirasjon: UTÅLMODIG OPTIMIST

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Kjenn litt på den ordsammensetningen!

Når noen er utålmodig er det ofte negativt betinget, det handler gjerne om at andre blir utsatt for mas eller at vi selv blir offer for ventestress og indre uro. Så skjer det noe når ordet optimist kommer etter, da endrer utålmodighet seg til noe som setter ting igang.

Flere ganger nå de siste ukene er min tålmodighet testet til det aller ytterste. Jeg har tatt frem sykkel og sommermøblene, linerla har trippet i hagen vår og jeg har til og med kjøpt de første uteplantene. Så kommer snøen igjen – ikke bare én gang, men både to og tre ganger! Kong vinter prøvde seg gang på gang og akkurat da jeg trodde at varmen kom, så overtok regn og kulde, dag etter dag etter dag.

Når jeg nå går å lengter etter vår og varme, er det fint å vite å tenke optimistisk at sommeren ikke er veldig langt unna – i alle fall på kalenderen.

Å være optimistisk er å velge positive måter å se på ting, og spesielt de tingene man ikke får gjort noe med. Det handler om din egen vilje til å ikke la uvesentlige ting ta for mye plass i hverdagen.

Vi har nemlig to viljer i oss; en hodevilje og en hjertevilje. Hodeviljen tar masse energi, mens hjerteviljen gir energi. Oppgaven er å ‘flytte’ fra hodet til hjertet, det er omsorg for oss selv og energien det utløser er bonus. 

Når jeg kjenner at jeg blir utålmodig ved at det snør i mai er det en ting jeg må fortelle meg selv, det er å være optimist – jeg må flytte de tankene fra hodet til å glede meg over det jeg vet kommer, til hjertet.

Da får jeg energi som jeg kan utnytte til akkurat det jeg vil.

God uke og hurra for 17’nde mai!

Fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg