Inspirasjon: Trygghet

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

Så er august måned her, mange er helt ferdig med ferie,  noen ferierer fortsatt og noen har litt tilgode til senere i høst. Noe å se frem til, en slags tilfredshet eller kanskje trygghet?
Det er tidlig morgen, regnet pisker og vinden er ganske hissig ute, men jeg sitter trygt, tørt og godt inne. Jeg har trygghet rundt meg akkurat nå, men har jeg trygghet på meg selv og trygghet på at jeg  er viktig for andre  – har jeg trygghet i min hverdag?

Jeg tror ikke det er feil å hevde at mennesker over hele verden ønsker seg trygghet. I vår urolige verden har forskere kommet frem til at utrygghet er vanligere nå, enn tidligere. Vi har miljøkrisen, spredning av virus og frykten for krig og terror tett innpå oss.
Det er viktig å sette ord på det som føles trygt og godt, men like viktig å beskrive det som føles utrygt. Per Fugelli har sagt;

Det er bare en måte å bli trygg på – Vi må inngå samliv med fare.

Det handler om å kjenne på det som føles utrygt også, søke hva som representerer utrygghet for å kunne finne det trygghet betyr?

Også livet består sesongsvingninger, og høsten er beste tid for å ta ansvar for vår egen trygghet,  ta med det vi har på lager, både godt og vondt og forberede oss til nye utfordringer og måten vi ønsker å takle de på.

Du kan bestemme deg for hva er din trygghet, du blir endel av alt du har med, det er deg selv det kommer an på.

God uke fra
Alba-gk,  Gry K

3600.no

Se alle innlegg