Inspirasjon: Tilfredshet

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

2017 er en god uke gammel og nå er de her igjen, disse evinnelige nyttårsforsettene. Nettet, dag- og ukepresse bugner av gode råd om hvordan vi skal spise sunnere, trene mer og skaffe oss nok søvn. 

Det blir for mange en heseblesende jakt på noe vi burde gjøre men som ofte kan være vanskelig å gjennomføre. Det blir nesten som å jakte på en sommerfugl, den virrer litt frem og tilbake uten at det lykkes oss helt å fange den. Men hvis vi bestemmer oss for å ha et litt mer avslappet forhold til det, tar det litt mer med ro og senker noen krav og forventninger – hvis vi også samtidig beholder en god porsjon egen forpliktelse, så kommer den kanskje å setter seg på skulderen  – tilfredsheten!

Å være tilfreds med akkurat slik vi har det akkurat nå, og sette pris på det for i det ligger en spire til ny mestring – DET er tilfredshet. 

Vi har den siste uken kunne følge norske triumfer i den Tysk-Østeriske hoppuka som fikk en litt annen avslutning enn mange lokale patrioter ønsket seg, men som vi allikevel kan være utrolig tilfreds med at vi har en hopper som er blant de aller, aller beste hele verden!

I det å være tilfreds ligger det muligheter til å utnytte egne egenskaper og å vite at tilfredsheten kan brukes som god erfaring mot nye prestasjoner.

Nyt et lite sitat fra diktet av André Bjerke og la tilfredsheten sette seg på skulderen din:

Amor Fati – Elsk din skjebne – 

Også fallet, også sviket
hjelper deg som dine venner.
Dine nederlag er rike
gaver, lagt i dine hender.

Engang skal du, tilfredsstillet
av å bli din skjebne verdig
vite: Dette har jeg villet.
Alt som skjer meg skjer rettferdig.

God uke fra Alba-gk, Gry K.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg