Inspirasjon: Følelsesmessig revolusjon

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

Påsken og fridagene er historie for i år, og vi startet hverdagen med 1 time i minus. Både småbarnsforeldre og de som driver gårder med dyr, merket spesielt godt denne omstillingen nå de første dagene. For de fleste av oss handler det bare om at det er litt mørkere når vi drar på jobb om morgenen, og i det perspektivet blir de siste ukers terrortrussel, lidelse og sorg, en viktig ettertanke.

Når frykt begrenser våre reiseplaner og gjør oss engstelige for hvor det smeller neste gang, er det viktigere enn noen gang å trene opp kunsten å legge merke til når disse tankene siger inn. Trene den bevisstheten, og varsomt bringe tankene inn i nye baner er ikke noe quick fix – det tar tid, men den tiden treningen tar kan være spennende i seg selv. Den er fellesmenneskelig, og vi kan hjelpe hverandre på veien.

Katrine Aspaas, forfatter og foredragsholder, hevder at vi står foran en emosjonell revolusjon, og er i gang med å skrive en bok om dette tema. I likhet med hennes forrige bok; Raushetens tid, hvor hjerneforskningen, nyere økonomisk forskning og medieutviklingen peker i retning av at vi beveger oss mot en åpnere, rausere tidsalder, blir denne spennende lesing om hvor viktig menneskelig omtanke blir i årene som kommer. Gleder meg til å følge henne og denne ‘nye’ følelsesmessige revolusjonen.

Ta godt vare på hverandre og ha en fin uke!

Alba-gk, Gry K.

 

3600.no

Se alle innlegg