Inspirasjon: Takknemlighet

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Inspirasjonsbloggen-3054

[addtoany]

En liten handlerunde en ettermiddag denne uka gjorde meg rett og slett glad – sånn enkel glede som gjorde at jeg smilte for meg selv lenge etter at jeg kom hjem.

Inspirasjon: Takknemlighet

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Jeg besøkte 3 ulike butikker, to store kjedebutikker og ën mindre privat spesialbutikk. I alle tre fikk jeg en følelse av at jeg var den mest verdifulle og nesten eneste personen akkurat der og da (det var mange kunder i butikkene). Ekte smil og god profesjonell hjelp gjentar seg i alle tre butikkene. Mange vil kanskje tenke at det er en selvfølge og noe de er godt trent på, men det er måten du føler deg mottatt på som, for meg denne ettermiddagen, utløste en følelse av glede og takknemlighet 🙂

Takknemlighet som føles, gir opphav til godhet, glede og et ønske om å gi noe tilbake. 

Det handler om å føle takknemlighet og å vise takknemlighet, det er lite som skal til for å spre denne følelsen.

Begynn med å vise takknemlighet til dine nærmeste på jobb og i familien, så vil de vise det videre til sine og de videre til sine – resultat blir som ringer i vannet – det sprer seg raskt!

«Du glemmes fort for det du gjør og du glemmes fort for det du sier, men du huskes lenge for det du får andre mennesker til å føle -i møte med deg»! – ukjent

Kos dere med julehandelen, hilsen fra Gry – Alba-gk

Sjekk nettsidene til Alba – gk

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg