Inspirasjon: «Selg de bæra du har»

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

Denne læresetningen fikk Petter Stordalen allerede som 12-åring da han solgte jordbær på torget i skoleferien.

I disse ordene ligger det så uendelig mye, det handler ikke bare om å være fornøyd med det vi har, men mye om å ta vår plass, være synlige og gripe de sjansene som kommer.

Både globalt og nasjonalt merker vi nå alle de store endringene som du og jeg skal forholde oss til. Mange av oss opplever å miste jobben, vi får beskjed om at vi er et av navnene på lista med det ekle navnet «Overtallige».

Noen er kanskje litt forberedt mens for andre blir det et sjokk, og alle de negative tankene og følelsene som melder seg kan for mange oppleves som en sorg.

En sorgprosess tar tid og krever energi, mye energi. Frykten for å ikke finne en ny jobb og alle konsekvenser det fører med seg blir altoverskyggende, men det finnes faktisk muligheter ‘der ute’. Det er fantastisk mye å lære av nedturer, og det finnes glede i sorg!

Jeg tenker ofte på alle de menneskene som virkelig har fått til mye og skapt mye. Mange har startet med ingenting, turte å gå for det usikre og tatt sjansen. Nå er det ikke sånn at vi alle kan, eller skal bli store bedriftseiere eller hotellkonger, men vi kan bli gründere i eget liv, og gode forbilder gir håp.

Det er lov å drømme og det er lov å tenke nytt, det handler om å stå i den situasjonen som er og utnytte egen suksess og egne verdier.

Gå rakrygget ut og selg de bæra du har!

Med ønske om god uke fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg