Inspirasjon: Rundt neste sving

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

I år ser vi rosa rundballer på jordene langs offentlige veier over hele landet, og vi kan ikke la være å legge merke til det! Rosa på jordene er uventet og annerledes og så er det noe så flott som en aksjon for å skape oppmerksomhet og fokus på brystkreftsaken. Bønder over hele landet betaler mer for den rosa plasten for å donere pengene til kreftforskning.

Kreft som rammer, rammer ikke bare den personen som får diagnosen, men også alle pårørende i alle aldre rundt. Kreft spør ikke om fra hvilke samfunnslag du kommer eller hvor gammel du er.  Ingen vet med sikkerhet om vi rammes fordi vi ikke vet hva som skjer rundt neste sving!

Jeg møtte en tidligere kollega av meg en nydelig vårdag nå i år, en av de dagene som har noe lovende over seg, da vi liksom har alt foran oss av sol og sommer og ferie. Jeg hadde ikke sett henne på lenge og spør som vi har en tendens til å spørre; «alt bra?»  Svaret jeg fikk var ikke som vanlig; «ja takk, alt bra.» Svaret var; «nei, jeg har fått kreft og har vært gjennom tøffe behandlinger i vinter.» Raske tanker gjennom hodet, og jeg som vanligvis er rik på ord ble fattig. Så sier hun videre; jeg som hadde klart meg så lenge!

Kanskje handler det om, at vi ikke kan vite hva som er rundt neste sving og at all innsats vi alle kan gjøre for at flere kan få hjelp og flere blir friske, er et felles ansvar.

La Rosa blir sommerens farge 🙂

  • Ros
  • Omsorg
  • Smil
  • Aktiv

God uke fra Alba-gk, Gry K.

 

3600.no

Se alle innlegg