Inspirasjon: Rett deg opp

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Enda en flott V-cup helg sett med norske øyne går over i historien, sterke prestasjoner av idrettsutøvere som også er sterke i hodet. Idrettsutøvere trener ikke bare fysisk men også mye sin mentale styrke.

De jobber med sin egen holdning, om hvordan og hva de tenker om seg selv, om hvordan de står i seg selv. Tenk på hvordan Aksel Svindal, Kjetil Jansrud eller Maiken C. Falla står på start, legg merke til hvordan de retter seg opp og mobiliserer alt av fysisk og mental styrke. Det gjør dem godt og det påvirker direkte selvtilliten og prestasjonsevnen.

Vi kan alle få en god start på hver dag ved å rette oss opp, ved å tenke godt om oss selv og bestemme oss for en god holdning både fysisk og mentalt. Å gjøre gode ting for oss selv er naturens egen lykkepille som får følelsene våre til å gi ny god næring til alle våre ressurser. 

Vår fysiske holdning påvirker hjernen direkte og er kanskje en av de enkleste grep for god gjennomføringsevne.

Jeg avslutter i dag med et sitat av Jon Kabat-Zinn, Amerikansk Professor i Medisin og grunnlegger av en rekke Stress- og Mindfulness klinikker;

Bevissthet omkring kroppsspråket ditt og hva det avslører om holdningene dine og følelsene dine, kan hjelpe deg til å endre holdninger og følelser kun ved å endre din fysiske stilling!

Så prøv det, rett deg opp – jeg lover deg, det virker!

God uke fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg