Inspirasjon: Pust med magen!

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Inspirasjonsbloggen-3054

[addtoany]

– Pust med magen er et utrykk vi kjenner godt, men du tenker kanskje ikke akkurat over hvor viktig det er for deg når «livs-karusellen» går litt for fort rundt?

Inspirasjon: Pust med magen!

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Jeg skrev litt om rolige inn- og utpust for to uker siden under overskriften; Din egen ladestasjon. Vi går nå inn i en, for mange, hektisk førjulstid med mange oppgaver og mange tanker i hodet samtidig. Nå er det kanskje viktigere enn noen tid ellers å vise oss selv litt egenomsorg og lage noen pusterom.

Pust med magen er et utrykk vi kjenner godt, men du tenker kanskje ikke akkurat over hvor viktig det er for deg når «livs-karusellen» går litt for fort rundt? Antagelig trekker du litt på skuldrene og raser videre.

Visste du at når du puster vanlig bruker du kun 50-60% av lungekapasiteten, og at det i seg påvirker din evne til konsentrasjon, evne til observasjon og det du fornemmer/klarer å ta inn. Det oppstår beroligende bølger i hjernen når du blir bevisst din egen pust, evnen til å se ting fra en litt annen vinkel stimuleres og du innser kanskje at du kan streve litt mindre?

Å puste bevisst er derfor et enkel og effektivt verktøy for å stoppe karusellen noen minutter i løpet av dagen. Å fokusere på pust gjør tankene mer nøytrale, spenninger slipper og du blir roligere. Du øver opp evnen til å følge med, og ganske raskt vil du også merke at denne roen smitter over på dialogen med andre mennesker. Verdt å ta med seg inn i desember!

God uke med en god porsjon egenomsorg og litt pusterom!

Fra Gry – Alba-gk

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg