Inspirasjon: Perspektiv

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

«De fleste mennesker er så lykkelige som det de bestemmer seg for å være» -Abraham Lincoln

Kjenner du noen som alltid skylder på andre og alltid har forklaringer på hvorfor ting blir som de blir uten at de vil ha noe ansvar for det? Disse menneskene er i egne øyne offer for alt rundt seg og det er alle andre og alle ting som det er feil med. Selvinnsikt er en vanskelig øvelse, men selvutsikt, om mulig, verre!

Det vi forteller til vår omverden om oss selv, hvordan vi oppfører oss og hvilke signaler vi sender, er viktige elementer i øvelsen selvutsikt. Når noe går i sirkel, noe vi VIL være offer for, ikke slipper taket – da trenger vi noen som kan sette ting i perspektiv. Enkelte mener at det blir bagatellisert når noe settes i perspektiv, men det er to forskjellige ting. Når ting settes i perspektiv blir det respektert for det det er, men peker samtidig på at det antagelig finnes viktigere ting her i verden……

Hva kunne vært verre?

Hvordan kan jeg tenke annerledes?

Hvem kan bli såret av min oppførsel?

Hvilke endringer er nødvendig?

Vi kan bestemme oss for om vi vil være offer eller vi kan bestemme oss for om vi vil utvikle vår selvinnsikt til å endre vår selvutsikt, da oppstår evnen til å se ting i perspektiv.

God uke fra Alba-gk, Gry K.

 

3600.no

Se alle innlegg