Inspirasjon: Omfavne

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Dagene nå er fulle av gode lyder – fuglekvitter, unger som leker i gata, en travel vårbekk og lyden fra åpne uterestauranter i byen – lyder som er etterlengtet og kjærkomne og som omfavner oss på en helt spesiell måte. 

Jeg tror vi trenger disse lydene på denne tiden av året, og hvis vi gir oss selv mulighet til å høre etter, til å la de ta plass i hodet og flytte inn i hjertet og hele kroppen, kan vi kjenne på en god trygghet og visshet om at noe vokser fram.

De siste ukene har vi fått den flotte historien om Thor-Egil Solvang fra Hammerfest som hele Norge har omfavnet etter at vi ble kjent med hans utfordringer med en jernstang i ryggen og hans kamp mot et hjelpesystem gjennom mange år.

Det startet med noen få som begynte, de første som sådde noe som

begynte å slå røtter. Det den enkelte hvermann i Norge bidro med gav Thor-Egil en fantastisk trygghet og tro på ny fremtid.

Vi er nå inne i den stille uke – tiden mellom palmesøndag og påskedag som også fra gammelt av har fått navnet den store uke for å markere at vi skulle vise storhet og tålmodighet.

Tar vi oss tid til å kjenne på overgangen fra vinter til sommer, til å lytte til de gode lydene og tar vi oss tid til å vise storhet, til å hjelpe, å inspirere og gi trygghet vil vi se at nye muligheter realiseres.

Storheten Thor-Egil opplevde representerer for han en overgang fra et usikkert liv til å oppleve at han ikke er alene og visshet om å få oppleve storhet og bli omfavnet.

 

God stor uke og vit at det å omfavne er smittsomt 🙂

Alba-gk, Gry K. ønsker deg gode påskedager.

 

 

 

3600.no

Se alle innlegg