Inspirasjon: Motivasjon fra hodet til hjertet

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Når jeg definerer motivasjon som ferskvare og hevder at den hele tiden må fornyes, er det fordi å holde på motivasjon over tid kan være krevende.

Tenk deg når du går på skolen eller studerer, da kan det til tider være svært tungt om igjen og om igjen å motivere seg selv til å lese! Men tanken på hva du kan bruke det til når du er ferdig, det inspirerer deg.

For min egen del synes jeg det kan være vanskelig å motivere meg til å lage hverdagsmaten (…..selv om jeg er veldig matglad og koser meg med matlaging) fordi jeg ofte har litt liten tid, den skal være variert, sunn og helst ikke koste for mye. Når jeg imidlertid kommer til helga, og hvis vi i tillegg skal ha gjester, du verden; jeg tråler kokebøker, matblogger og går i spesialbutikker. Jeg blir rett og slett inspirert.

Motivasjon blir selvdreven når vi blir inspirert og for å bli inspirert har vi allerede blitt motivert. 

Når vi lar oss inspirere flytter vi rett og slett motivasjon fra hodet til hjertet og vi frigir motivasjonsenergi Smilende ansikt med smilende øyne

«I hånden din bærer du frø til dine drømmer, gi de til hjertet ditt og det vil gjøre resten.»  – Bjørg Thorhallsdottir

God uke fra Gry K. Alba-gk

 

3600.no

Se alle innlegg