Inspirasjon: Møt deg selv – i møte med andre

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

 

Inspirasjonsbloggen-3054
[addtoany]

– Gleder meg til å inspirere deg gjennom denne spalten i 3600.no – hverdagstanker for hverdagsmennesker.

Inspirasjon: Møt deg selv – i møte med andre

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

En nydelig tirsdag morgen siste uken i oktober kunne vi finne hjemmestrikkede orange skjerf knyttet på alle lamper over Nybrua og på flere statuer i Kongsberg– til og med Bjørnen i parken hadde fått dette flotte skjerfet. Gjennom nyhetene ble vi informert om Kirkens Bymisjon sin aksjon i flere norske byer. Frivillige organisasjoner og privatpersoner var tidlig morgen i gang med å spre varme, glede og nestekjærlighet «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon.»

En slik aksjon setter ting i perspektiv, disse skjerfene representerer ikke bare varme mot kulde, men de handler om oss mennesker sammen med og for andre. Når vi nærmer oss en høytid som mange ser på som et stort lyspunkt i vintermørket, vet vi at det også virkelig er mange som gruer seg til jul. Vi er ikke bare en del av en familie, en kollega, en venn. Vi er en del av alle de menneskene vi møter og som vi omgir oss med hele livet. Det handler om at empati, medmenneskelighet, medfølelse, og å dyrke disse gode kvalitetene i oss, er vår felles oppgave.

Vis nærvær gjennom deg selv til andre og del av din varme.

Empati er å forstå – hvordan det er å gå i andres sko, samtidig som du vet at de ikke er dine. (Szalita 1976)

Lag deg en fin ny uke, med god hilsen fra Gry – Alba-gk

Stikk innom Alba – gk – på Facebook

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg