Inspirasjon: Låne

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Når vi låner noe, betyr det vanligvis at vi enten må levere tilbake eller betale tilbake og gjerne med renter. Når vi låner noe, er det fordi vi mangler eller har for lite av det og fordi vi trenger det til noe. 

Hvis du tenker deg at du kan låne noe som gjør at du klarer å gjennomføre noe, noe som gir deg styrke og mot, noen egenskaper du ønsker du hadde? Hvis du i tillegg også kan beholde det så lenge du trenger og ikke må betale det tilbake. Hva skulle det være og hva skulle du bruke det til?

Alle har vi mennesker vi beundrer og som er dyktige på noe vi selv ønsker, noen som har noe vi selv vil utvikle. Nå er det ikke sånn at vi kan låne kunnskapene til for eksempel en kirurg og utføre en operasjon sånn helt uten videre, det handler om egenskaper som gjør oss istand til noe, ikke faglige kunnskaper.

I mitt yrke jobber vi mye med verdier og selvbilde, med evne til å ha tillit til oss selv og utvikle de egenskaper vi har i oss. Et godt verktøy for dette er å se seg selv med ønskede egenskaper, tilegne seg disse ved ‘å låne’ de man trenger fra mennesker man vet har de, og dermed føle på – assosiere hvordan det virker og gjør med oss. Det setter effektivt i gang en bevegelse og en motivasjon hos oss mennesker. Med litt hjelp og god trening er disse lånemulighetene tilgjengelig for oss alle!

Lån det du trenger til en litt annerledes uke, en uke du ønsker deg.

God hilsen fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg