Inspirasjon: Ingen som du

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Hverdagstanker for hverdagsmennesker

«For du er både bra nok, sterk nok og god nok, du er den blomen du skulle verå – kom med dine draumar kom med di tru, for ingen e som du», synger Ingebjørg Bratland i sangen som handler akkurat om det; Ingen er som du.

Alt for mange av oss bruker for mye tid på å tvile på om vi er bra nok og baktaler oss selv. «Typisk at jeg ikke fikk den jobben». «Hvor dum går det an å bli?» «Jeg fikk det ikke til nå heller!».

Hodet vårt går i en ustoppelig ordveksling med seg selv, og i det hodet er det ingen ordstyrer! Dette skaper nye negative følelser og hva i all verden skal de være gode for?

Hva med å gripe inn i denne ordvekslingen, sette oss rolig ned og kjenne hva slags behov denne indre kritikken egentlig vil fortelle oss, og ta kontrollen. Vi må møte disse klagene med nysgjerrighet, lytte til dem med begge ørene og et stort hjerte for oss selv.

I vinter, nærmere bestemt den 7. februar, skrev jeg om Sjiraffspråket – et språk for livet, om en 4-trinns modell for god kommunikasjon:

  1. uttrykke det du trenger og ønsker – uten å kritisere eller bedømme,
  2. uttrykke følelsene som knytter seg til det,
  3. for deretter å uttrykke behovene følelsene trigger,
  4. og så be om hva som ville gjøre deg godt akkurat der og da.

Jeg vet at vi alle er utstyrt med vår indre Sjiraff, det handler om å bruke modellen og ta kontroll over vår egen negative kritikk.

God Jeg-er-god-nok-uke fra Alba-gk, Gry K.

 

3600.no

Se alle innlegg