Inspirasjon: Hverdagsmot

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Inspirasjonsbloggen-3054

[addtoany]

Hva er mot, hva vil det si å være modig? 

Inspirasjon: Hverdagsmot

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Hva er mot, hva vil det si å være modig?

Forsker og professor Brené Brown hevder: «Vi kan velge mot eller vi kan velge komfort, men ikke samtidig.»

Når vi velger å være modige, beveger vi oss på kanten eller utenfor vår egen komfortsone, og veldig ofte handler det om drømmer,

* Å gjøre noe du ikke har turt, men drømmer om

* Å trosse litt frykt og gjøre noen viktige valg

For min egen del har jeg en liten test på når jeg beveger meg mot å være modig; når jeg kjenner pulsen min stiger og hjertet begynner å slå raskere, da er jeg i nærheten av mot. Jeg trenger ikke alltid å velge å gå dit, men det er veldig praktisk at kroppen sier ifra når jeg nærmer meg!

Hvilke motiv har DU for de oppgavene og prosjektene du går i gang med? Tenk deg at du står ved et veiskille enten privat eller i jobbsammenheng. Du vet at du må gjøre et valg som antagelig vil få betydning både for deg, familien, venner og nærmiljø.

Hvordan finne styrken til motivasjon, som utløser handling, som igjen gjør det mulig for deg å ta en viktig og for deg riktig beslutning? Hvor henter du hverdagsmotet fra?

Begynn med å tenke på din aller største ressurs og hva du føler når du tenker på den. Følelsene våre er drivstoffet i den store ‘ressursmotoren’ vår som får ting å skje. De er våre veivisere til endring når vi våger å gå utover komfortsonen, ta imot alt det som kommer. VÅG PRØVE!

Om du tror du kan klare det, eller om du tror du ikke kan – FÅR DU HELT RETT!  -Henry Ford

Alba-gk, Gry K. ønsker deg en fin uke!

[the_ad_placement id=»plassert-i-post»] [the_ad_placement id=»mobil-i-post»]

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg