Inspirasjon: Motivasjon

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Det handler om MOTIVASJON – og motivasjon kan vi skape og utvikle! 

I forrige uke skrev jeg om hverdagsmot, om å gjøre noe vi ikke tør, men drømmer om, og trosse litt frykt for å ta noen viktige valg.

«Bare synd det ikke er tanken som teller» hører vi, på en etter hvert kjent reklame på TV2, og det er ofte det vi mennesker har lett for – vi tenker og drømmer, men så blir det med det og vi finner alle mulige rasjonelle (tror vi selv) unnskyldninger for ikke å handle.

Så er det sånn at flere og flere av oss konfronteres med endringer som vi ikke selv kan påvirke, flere og flere opplever å miste jobben eller blir pålagt omstillingsprosesser som vi må forholde oss til. Hvordan kan vi da finne mot, og hvordan skal vi klare de utfordringer som møter oss?

Motivasjon er individuelt – det som motiverer deg er ofte noe annet enn det som motiverer meg, men prinsippet – det som skjer i oss mennesker når vi blir motivert er det samme; vi motiveres til å oppnå noe i fremtid – et mål.

Et mål skal være noe du har et personlig ønske om å oppnå, noe du selv har vært med på å formulere. Først da er det et mål som har motivasjonsenergi i seg og det starter med å ha tro på. Når vi virkelig har tro på, oppstår en slags forpliktelse i oss selv og det skapes positive bilder. Vi begynner å kjenne på følelsen og blir mentalt forberedt.

Nå kan det kanskje leses at hvis vi bare ser ting for oss, og tenker nok på noe, så ordner det seg selv? Så enkelt er det ikke; motivasjon er som ferskvarer den trenger påfyll hele tiden og vi må stadig dytte og trekke i riktig retning. I tillegg er motivasjon veldig sårbar for ytre påvirkninger, andres meninger og ikke minst egne følelser og krever at vi setter inn full fokus når det trengs som mest.

Et godt tips! Still deg selv spørsmålet; hva kan jeg gjøre litt av hver dag for å oppnå det jeg ønsker?

Alle har en liten pilotflamme i seg, ikke blås den ut, få den heller til å flamme opp i engasjement og motivasjon.

Neste søndag kan du lese mer om motivasjon og inspirasjon – er det egentlig noen forskjell?

God uke fra Gry K. Alba-gk

 

3600.no

Se alle innlegg