Inspirasjon: Hold balansen

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Da vi var små, synes de fleste av oss at å balansere var fantastisk gøy, øvelsen brakte fram latter og mye energi. I alle fall når vi prøvde å balansere på en smal mur eller kanskje et rekkverk mens vi lekte. 

Det som for mange av oss kanskje ikke var så gøy, balansebommen i gymtimen-huttetu! En streng gymlærer som stod å fulgte med at vi klarte å gå hele bommen på langs, vi balanserte men følte ingen glede.

Etterhvert som vi samler litt mer livserfaring sniker det seg ofte inn en nysgjerrighet for et balansert liv, et liv med tid til ro, til å lade og til kjenne på energi og glade dager.

Det trenger ikke bety at livet generelt sett skal være nesten uten oppgaver og jobb, men rolig nok til å kunne håndtere en innholdsrik hverdag. 

Det finnes flust med informasjon om selvhjelpsteknikker, om å tenke positivt og om å knekke våre egne lykkekoder, som alle forteller at vi kan bli vinnere i eget liv og finne balansen.

Så er det imidlertid sånn at vi må erkjenne at ingen av disse er noe quick fix, det er hard jobb, noe vi må øve på hver dag for å finne den koden som passer.

Det er deg selv det kommer an på.

Når du lærer å kjenne NOK- punktet ditt, når du doserer ved å trekke fra noe og legge til noe, da skaper du balanse.

Hold balansen – gi noe, ta noe!

God uke fra Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg