Inspirasjon: Forhåpninger

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Inspirasjonsbloggen-3054

[addtoany]

Senk forventningene litt og ta med deg gode forhåpninger inn i de siste ukene av 2015! 

Inspirasjon: Forhåpninger

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Desember er antakelig den måneden i året som veldig mange mennesker har store forventninger til samtidig! Vi har forventninger til hva julen bringer oss, vi har forventninger til 2016, og vi har, ikke minst, høye forventninger til oss selv – til alt vi skal gjøre og være med på.

Godt inspirert av forfatter Kathrine Aspaas og hennes dypdykk i ordenes ulike betydninger, har jeg lyst til å rette oppmerksomheten til et nesten likt ord; forhåpninger. Forventninger kan være relativt skarpt og krevende, mens i ordet forhåpninger finner vi dette deilige lille ordet midt i; håp J I ordet håp ligger troen på et positivt resultat eller en positiv utgang på noe. Håpet er kanskje noe av det viktigste vi har og noe av det siste vi mister.

Når verdenstoppene nå har vært samlet i Paris for å diskutere klimaendringene i verden, er det naturlig at vi stiller noen forventninger til utfallet av dette toppmøtet. Hvis vi lar tankene gå til Nobels fredspris som i år deles ut til den tunisiske kvartetten for nasjonal dialog, da kjenner vi forhåpninger og kanskje et svakt håp om en roligere verden?

Senk forventningene litt og ta med deg gode forhåpninger inn i de siste ukene av 2015!

Hilsen fra Gry – Alba-gk

Sjekk nettsidene til Alba – gk

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg