Inspirasjon: Din egen beste venn

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

Inspirasjon: Din egen beste venn 

Jeg har tidligere skrevet noen tanker om selvsnakk, om å rose seg selv til andre og kanskje mest til deg selv. For mange av oss handler hverdagen mye om selvkritikk; «Den fargen var vel ikke særlig kledelig på meg». «Tror du virkelig at du klarer det der?» eller «Rakk ikke å gjøre ferdig …..i dag heller!» Denne personen som snakker sånn til deg blir du ikke kvitt, du kan ikke si «ha det» og håpe at du ikke ser vedkommende igjen. Du skal leve med denne personen hele livet, denne personen er deg selv! Det blir som å gå i en sirkel gjennom hverdagen, en sirkel som det er vanskelig å komme ut av. Denne sirkelen påvirker ikke bare ditt forhold til andre mennesker, den kan rett og slett være helsefarlig for deg selv!

Så kom deg ut av sirkelen – gå opp en ny «bestevennvei» og bruk den tiden du trenger. Det krever en stor porsjon bevissthet, mot og egenkjærlighet – til deg selv. Det handler om å se innover i deg selv, i stedet for å se rundt deg, men det handler ikke om å egoisme. Selv de mest tilsynelatende selvsikre av oss kan trenge en god indre porsjon egenkjærlighet. Det handler om omsorg.

Bli din egen beste venn og gi deg selv like mye kjærlighet som du gir de du er glad i. Kjenn på endringen i deg og møt hverdagen!

God uke fra

Alba-gk, Gry K.

3600.no

Se alle innlegg