Inspirasjon: Din egen ladestasjon

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

 

Inspirasjonsbloggen-3054
[addtoany]

– Om du kjenner god og positiv travelhet eller negativt stress, avhenger av om hvordan DU styrer det. Velg å tenke; I dag har jeg roen, i dag er jeg bare travel.

Inspirasjon: Din egen ladestasjon

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Om du kjenner god og positiv travelhet eller negativt stress, avhenger av om hvordan DU styrer det. Velg å tenke; I dag har jeg roen, i dag er jeg bare travel. 

Forskning viser at vi feilberegner tiden med opptil 40%, det betyr at vi tror vi skal rekke nesten dobbelt så mye som vi overhode har mulighet for, og hva gjør det med oss? Vi føler stress, og resultatet er at vi blir enda mindre produktive.

Gode råd om gode spørsmål: – spør deg selv om du blir mer produktiv ved å fylle opp dagen din med flere og flere MÅ gjøre ting. Spør deg så videre om du vil være klar nok i hodet til å ta viktige beslutninger i en stresset situasjon. Svarene du får er mest sannsynlig NEI.

Ta deg tid til å lade, vær like god mot deg selv som du er med mobilen din; den legger du alltid til lading når den nærmer seg lavt batterinivå (eller aller helst i god tid før det, i tilfelle!) Bruk 5-10 minutter til ikke gjøre noen ting, til å ‘sentrere’ deg selv, det er ikke så mye som skal til for å hente seg inn igjen. Gå en tur ut og fokusere på omgivelsene istedenfor tankene, eller sett deg på et stille sted og la pusten din få spille hovedrollen, rolige inn-pust og rolige ut-pust, hvor du bevisst senker skuldrene og slapper av i ansiktsmusklene. Det viktigste er at DU finner din form for lading som gir DEG et verdifullt påfyll, og husk å smile til deg selv J

God uke, fra Gry – Alba-gk

Sjekk nettsidene til Alba – gk

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg