Inspirasjon: Hverdagslykke

Foto: Tomas Kibsgaard Larsen
Foto: Tomas Kibsgaard Larsen

Inspirasjonsbloggen-3054

[addtoany]

– Hva er egentlig å være lykkelig?  Lykke, glede, energi, mestring, hva er det som får deg til å føle det?

Inspirasjon: Hverdagslykke

Tekst: Gry Klippenberg/Foto: Tomas K. Larsen

Hva er egentlig å være lykkelig?  Lykke, glede, energi, mestring, hva er det som får deg til å føle det? Tenk på opplevelser i livet da du opplevde lykke, hvor du virkelig følte glede og mestring. Kan du for eksempel huske første gang du klarte å sykle på en tohjulssykkel, eller da du hadde gjennomført en viktig eksamen og bestått!

Lykke og glede er verdier vi har i oss, noen av våre viktigste og grunnleggende indre goder. Men hvor mange av oss opplever ikke å gå på kompromiss med våre verdier i hverdagen, at alle overbevisninger styrer og dominerer dagen? Alle tanker om alt vi må, men kanskje ikke vil? Overbevisninger er alt vi har erfart, alt vi har blitt fortalt og ikke minst alt vi har lært at sånn skal og bør det være og alt det du skal og bør gjøre. Overbevisninger endres over tid og gjennom livet og er situasjonsbetinget, mens verdier er tilstede hele livet og forandrer seg lite.

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand  life.”  John L.

La verdiene dine få ta hovedrollen og la overbevisningene spille statister. DU HAR VALGET. Du kan velge din hverdagslykke, så lag deg litt lykke og glede  hver dag!

God hilsen fra -gk

Sjekk nettsidene til Alba – gk

Bakgrunn: Etter 35 år som ansatt i Kongsberg bedrifter og mange erfaringer rikere på godt og vondt, vurderte og evaluerte jeg hva som var viktig for meg og hva jeg ønsket å bruke tid og engasjement på.  Jeg hadde jobbet med salg/marked, sponsorarbeid og prosjektledelse, og uansett fra hvilken vinkel jeg satte blikket mitt inn i disse rollene, var det MENNESKENE det gjaldt. Det var hvordan vi mennesker er sammen, hvordan vi samhandler, hvordan vi gir og tar energi – alle relasjoner mennesker imellom, som dominerte de bildene jeg fikk. Jeg tok med meg all min ballast, en god porsjon nysgjerrighet og motivasjon og utdannet meg til profesjonell coach hos Erickson Nordic (ICF) og startet mitt eget firma; Alba-gk. Alba er det latinske navnet for fuglen linerle (Motacilla Alba) og betyr Våg prøve. – gk er mine initialer og står også for –god kommunikasjon. Min visjon er å bidra til bevisstgjøring, motivasjon, ansvar og gjennomføring. 

[the_ad_group id=»120″] [the_ad_group id=»119″]

 

 

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg