Inspirasjon: Dedikere

Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen
Gry Klippenberg. Foto: Tomas K. Larsen

 

Vi kan ikke unngå å registrere de godt annonserte «dagene» som har preget media og butikkvinduer i den uken som gikk. Merkedager som vi, i likhet med mange andre ting og markeringer, har kopiert fra Amerika.

Første morsdag ble feiret i West Virginia 10. mai 1908 og 10 år senere ble morsdagen etablert som en årlig begivenhet i Norge gjennom et samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia.

Da morsdagsfeiringene akkurat var vel overstått forrige søndag, stod feiringen av Valentinsdagen, den store kjærlighetsdagen, for tur. Kun 2 dager etterpå!

Det handler om fokus på kjærlighet, om å sette pris på og å verdsette – jeg lar spørsmålet om vi trenger egne dedikerte dager til dette for å minne oss på det som bør være en selvfølge hver dag, forbli ubesvart her!

Jeg kan likevel ikke la være å reflektere over det å være dedikert, det betyr å være veldig opptatt av en sak, veldig glad i noe eller føle en sterk hengivenhet til noe.

Videre vet vi også at enkelte oppfattes som å være helt dedikert i betydningen som skapt for. Forfattere og kunstnere har også til alle tider tilegnet store verk til bestemte personer som regnes som inspiratorer eller i takknemlighet til det utgitte verket. De foretar en dedikasjon og gir noe tilbake i oppriktig takknemlighet for at det ble slik det ble.

Nå merket jeg at jeg ble nysgjerrig på hva det betyr for deg og meg å være dedikert?

Når vi virkelig brenner for noe, konsentrerer oss om noe og evner å isolere alle forstyrrelser vekk fra det vi gjør der og da. Da kan vi oppnå mye, rekke mye og til og med planlegge mye.

Jeg kan forsikre deg om at å føle seg som skapt for – dedikert til, det er tilfredsstillende!

Ønsker deg en ny fantastisk uke dedikert til deg selv og andre?

 

Hilsen fra Alba-gk, Gry K.

 

 

3600.no

Se alle innlegg